keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Pohjoismaisia koiria

Lähdettinpä tokokokeisiin Tanskaan SARA mukana. Matkaan lähdettiin Turusta torstaina iltalaivalla. Perjantai kulutettiin laskeutumalla hiljaksiin Ruotsia pitkin alaspäin. Illalla otettiin lautta Ystadista Tanskaan Bornholmin saareen, jossa majotuimme lomamökissä meren rannalla. Kokeet pidettiin lauantaina ja sunnuntaina Aakirkebyssä. Molempina päivinä ehdittiin myös nähdä saarta ja syödä hyvin mm. tokoillallisella tanskalaisten tokoihmisten kanssa ;) Sunnuntai-illasta alkoikin sitten kiireinen kotimatka. Jouduttiin ajamaan läpi yön Ruotsia pitkin ilman taukoja. Ehdittiin ja päästiin laivalle nukkumaan. Kotona oltiin maanantai-iltana.

Tanskassa EVL sujui aikalailla totuttuun tapaan. Suurinpana erikoisuutena oli hallin matto, joka oli aikas kirjava! Yllättävän vähän se kuitenkin koiria häiritsi. Varmuuden vuoksi kuitenkin hienovaraisesti näytin kummassakin kehässä koiralle ruudut. Muut luokat oli tanskalaisilla säännöillä, aika tutunäköisillä kuvioilla. Tosin muissa luokissa koiria sai palkata liikkeiden välissä! Hyppäys siis kolmosluokasta eliittiluokkaan on suuri, mutta eipä hätiä! Tanskassa voi valioitua jo kolmosluokasta ja eliittivalioitua kansainvälisestä luokasta.


Kuvat Claudia Ottka.

Molempina päivinä tuomarina oli Laila Lysdal. Liikkuroinnit saatiin englanniksi ja ennen koetta pidettiin kehään tutustuminen, jossa liikkuri näytti liikkeiden paikat. Tanskalaiset myös mukavasti eivät tällä kertaa arponeet suoritusjärjestystä vaan saatiin nähdä tanskalaissuoritus alle ennen omaa vuoroa.

Lauantai:

Paikallaan istuminen   0
Sara meni makuulle. Sitä ahdisti :/

Paikalla makaaminen  10
Sara meni viiveellä maahan, olin jo antaa toisen käskyn. Maahan se meni sykörölle ahdistuksesta. Istumaannousu oli vajaa.

Seuraaminen   5 ½
Edelleenkään koira ei ollut normaali. Se äänteli koko seuraamisen ajan ja jätti kolme perusasentoa tekemättä. Ihme, että pisteitäkin oli vielä jaossa.

Zeta   6 ½
Käskytin väärän asennon :p Sara teki niinkuin käsky kävi. Koira toimi jo normaalisti.

Luoksetulo   8
Valui niinkuin aina.

Ruutu   6
Matto hämäsi sen verran etten erottanut oliko koira ruudussa vai ei ja korjasin koiran paikkaa. Turhaa oli, sillä koira oli ruudussa.

Ohjattu nouto   9 ½
Hyvä!

Metallihyppynouto   9 ½
Kapula kalisi suussa.

Tunnari   8
Sara juoksi suoraan omalle kapulalle ja nappasi sen tuontiin. Oli kuulemma liian nopea?!

Kaukot   8 ½
Vähän etenemää.

Tulos: EVL2, 227 p. ja sijoitus 3./6.


Sunnuntai:

Paikalla istuminen   10
Jos ei ahdista, niin voi istua :)

Paikalla makaaminen   8
Tuplakäsky sivulle.

Seuraaminen   8 ½
Paristi ääntä.

Zeta   9
Muistin asentojen järjestyksen :p

Luoksetulo   8
Valuvaa.

Ruutu   9 ½
Hyvä!

Ohjattu nouto   10
Hyvä!

Metallihyppynouto   9 ½
Hyvä!

Tunnari   6
Sara juoksi oikealle kapulalle, mutta tarkisti pari viereistä ennen oman tuomista.

Kaukot   9
Hieman eteetenemää.

Tulos: EVL1, 281 p. ja sijoitus 1./5. sekä Tanskan tottelevaisuusvalion arvo ja sitä myöten myös Pohjoismaiden tottelevaisuusvaliotitteli! Huippua!
Saralle ja Stepille! 
Kuva Emmi Lavikka.

Kurjaa tuo Saran ahdistuminen. Se on nyt viime kokeissa ahdistunut samalla kaavalla eli aluksi koiraa ahdistaa joku, mutta kokeen edetessä koira normalisoituu. Nämä kokeet on olleet nyt ulkomaan kokeita. Ensin Ruotsissa ja nyt Tanskassa. En tiedä jännitänkö näitä kokeita jotenkin erilailla? Näissä "tärkeämmissä" kokeissa ainakin tulospaineet on erilaiset. Näillä kokeilla on ollut myös yhteistä sama liikejärjestys. Paikallaanolot ahdistaa ja seuruukin, ja sen jälkeen tilanne normalisoituu. Tätä pitää pohtia.

6 kommenttia: