tiistai 17. marraskuuta 2015

Reenejä

Sunnuntaina tokoiltiin Päivin kanssa lähikentällä. SARA teki ensin ruutua. Ympyrään se juoksi hyvin, mutta ekalla stopilla painui maahan. Otettiin liike uusiksi ja nyt ympyrässä olo onnistui. Ruutuun koira juoksi hyvin perälle asti ja maahan se meni nopsasti. Seuraavaksi tehtiin ohjattu nouto ympyrän ja ruudun välistä. Noudettavana oli ruudun puoleinen kapula. Tämä sujui. Sitten samasta kohtaa kiertonouto (ilman hyppyjä). Tässä kuten arvasinkin, koira sekoitti liikkeen juuri tehtyyn ohjattuun noutoon. Sara meni kiertoon hyvin kapuloista välittämättä, pysäytykset (kaikki asennot) oli hyviä. Mutta noutoon lähtiessä koira lähti useasti takaviistoon. Ruutu ei edelleenkään haitannu, mutta muistikuva juuri tehdystä ohjatusta haittasi. Vaihdoin käskysanat myös ohjatussa käytettävistä käskyistä (suunta+nouda) pelkkään tuo-käskyyn ja homma lähti purkautumaan. Toisella kierroksella tehtiin lisää ruutua. Nyt edellisen kierroksen merkit ja kapulat oli ympyrän ja ruudun välissä ja Saralla oli vaikeuksia päätyä ympyrään. Sitten kun sen sai ympyrään niin se oli jo unohtanut ruudun mennen merkeille ja kapuloille. Avuilla saatiin koira ruutuun, jossa sitä odotti tunnari. Se sujui. Lopuksi työstettiin vielä eteenmenoa ja ruutuun menoa paloina.

RINNA teki ensin tunnarin liikkuroituna. Pysäytin koiran ennen kapuloita ja se sai jälleen varastaa niille. Näitä on tehty hyvällä menestyksellä, mutta nyt mukana oli ääntelyä. Kapuloilla koira käyttäytyi kuitenkin hyvin ja oikea löytyi. Sitten tehtiin seuraamista tylsästi. Muutaman sadan metrin jälkeen koira erkani sen verran jalasta ettei painanut enää. Paikka oli rinnaksi hyvä. Ideaaliin verrattuna se edistää vielä, mutta vähitellen korjataan sitäkin.

DOT teki muutaman noudon. Se menee kapulalle vauhdikkasti ja lähtee palauttamaan hyvin. Kapulasta irti se päästää vasta käskyllä. Seuraavana on ohjalmassa treenata odottaminen kapulaa heitettäessä ja noudon loppu eli luovutusasento. Jääviäkin tehtiin. Niissäkään ei ole muuta vikaa kuin, että niitä pitäisi vain treenata :p

Maanantaina jatkettiin Sirkuskentällä. SARA työsti ensin erikseen seuraamista, jääviä, kaukoja ja luoksetulon pysäytyksiä. Pysäytykset oli treenin puutteesta johtuen huonoja. Muut liikkeet oli ihan hyviä erikseen treenatessa. Sitten tehtiin zeta, kaukot ja seuraaminen koemaisesti. Zetassa ja seuraamisessa se seuraaminen oli huonoa. Koira keuli ja reagoi liikkurin käskyihin hypähtelemällä. Ääntä tuli peruutuseen lähdössä ja yhdessä paikoillaan käännöksessä. Puutun liikkuroidussa seuraamisessa todella huonosti ja epäjärjestelmällisesti koiran toimiin. Näihin nyt pitää kiinnittää huomiota. Kaukot oli tosi hyvät.

Seuraavaksi oli Sirkeä. Katsastettiin RINNAN seuruun tilanne ja on se todellakin siistiytynyt! Nyt tiiviyteen puututtiin koskemassa jalalla koiran etutassuihin seuruussa. Toimi, mutta pitää olla tarkkana, ettei tämä johda epätoivottuun edistämiseen. Jääviä tehtiin häiriökäskyin. Rinnaa ei haitannut. Lisäki maahanmenoja tehtiin hihnasta pidättäen. Tarkoitus on estää koiraa menemään maahan ja kun se oikein yrittää niin pidätettä löysennetään.

Illan paikkistreeneissä SARA teki evl:n olot kahdesti. Istumasta maahanmenot oli ok, mutta siinä koira saattaa edetä samalla. Tarkkuutta siihen. Sivulletuloja erikseen tehdessä koira ei törmännyt kertaakaan, mutta paikkisrivissä se törmäsi. Vielä treeniä siihen. RINNA teki voittajan makuun kahdesti. Kerran korjasin koiran lonkka-asentoa ja kerran huomautin haistelusta. Koiran taakse mennessä se helposti vinoutuu, joten etupalkkaa mukaan. DOT osallistui ekaa kertaa istumiseen. Se helposti liikuttelee tassujaan, siihen palkasta luopumista avuksi. Paikkamakuut tehtii kahdesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti