maanantai 23. marraskuuta 2015

Sitä samaa

Torstaina jatkettiin RINNAN mielentilan treenaamista agilityssä. Se teki jälleen lähtöjä, yhtä hyppyä sekä hypyltä putkeen menoa ruokatargetin avulla. Nyt ei juurikaan tullut turhaa räksytystä eikä koira valunut lähdöissä. Targetin avulla se myös kesti mun liikkeen aiheuttamat häiriöt. Lähtötilanteissa se ei kestä vedätystä kuin kävellen. Hyvältä näyttää siis jo nyt, mutta siltikin pitkä projekti on edessä.

SARAN vuorolla tapahtui äksidentti. Sara törmäsi muuriin rinta edellä. Se joko luki rataa huonosti tai sitten ohjaus oli huonoa :p Onneksi anakin toistaiseksi näyttää siltä, että säikähdykellä selvittiin. Seurataan tilannetta.

DOTIN aksojen hyppytekniikan teemana oli häiriöt. Tehtiin perussarjaa, jossa liikuin hyppysuoran rinnalla. Hyppytekniikka näytti kestävän, mutta lähtöasento muuttui ryhdittömäksi. Siihen pitää kiinnittää huomiota. Serpentiinitreeniä jatkettiin. Tällä kertaa saatiin kaksi onnistunutta toistoa rataa, jonka jälkeen koiraa kiinnosti taas enempi vaikka ne kontaktit. Dotin kesto on vaan niin lyhyt. Putkiin lisättiin kiinnostuta tekemällä jälleen putkesta puomille menoa. Tämä oli jälleen super. Lisäksi tehtiin kahden putken ja kahden hypyn muodostamaa ympyrää, joka oli hyvä treeni Dotille. Etenkin kun Inka juoksutti sitä :p

Perjantaina treenattiin ATD:n hallilla. SARA aloitti kiertonoudolla. Laitoin hypyt ja kapulat kapeaksi kujaksi. Se oli liian vaikeaa. Sara ei päätynyt merkille vaan suuntasi hypyille. Laitoin välineet normiasetuksiin ja kun niin sujui, niin laitoin ne jälleen ahtaammin. Nyt onnistui. Lopuksi tehtiin tätä uudestaan ja se meni kerralla oikein. Edelleen tällaisia treenejä lisää, haluan koiran oikeasti erottelevan nämä. Sitten tehtiin yhden koiran paikallaanolot. Sara sai istua nelisen minuuttia, muuten tehtiin normisti. Oli ok maahanmeno ja sivulle koira tuli törmäämättä. Sara teki myös kaukoja ja jääviä. Kumpikin kaipaa vaan säännöllistä jumppaa. Tunnarissa palkkasin koiraa ensiksi vaan haistelusta ja sitten koira sai etsiä omankin. Haistelutreenejä pitäisi tehdä useammin. Seuraamista työstettiin ensin vasempaan käännöksillä ja peruutuksilla. Sitten otin keinoksi saman mitä Rinnankin kanssa on nyt käytetty. Eli pitkät, tylsät suorat. Edistämisistä tein täyskäännöksen vasemman kautta. Tätä voisi kokeilla enemmänkin.

DOT sai ensin tarjota säkäkorkuisia umpi- ja avohyppyjä. Hyvin tarjosi. Noudossa treenattiin odottamista kapulaa heittäessä. Namin kanssa penska pysyi hienosti. Ilman hetsaamista vaan nouto ei onnistunut. Koira meni kapulalle ja nosti sitä heti pudottaen. Edetään siis noudon kanssa ensin rakentamalla loppu, jotta koira tietäisi mitä tehdä. Sivulletuloja Doo teki ensin hyvällä vireellä. Sitten tuli taas ääntä mukaan, ehkä treeni oli liian pitkä? Lopetettiin, kun onnistui taas äänettä.

RINNA aloitti tunnarilla. Leikitin sitä alle ja sitten lähetin kapuloille. Ennen kapuloille pääsyä stoppasin sen ja koira sai jälleen varastaa kapuloille. Alku oli nättiä, mutta kun kapula ei heti tullut kohdalle, niin kierrokset nousi liikaa. Ei vissiin vielä lelulla leikitystä alle :p Lisäksi yritin palkkailla koiraa pelkästä haistelusta. Tätä ei olla aiemmin tehty ja selvästikään koira ei ymmärtänyt mitä piti tehdä. Toivottavasti osasin palkata oikea-aikaisesti koiran tarjotessa vauhdikkaasti vähän kaikkea... Seuraamista tehtiin edelleen tylsästi. Painamiseen puutuminen aiheutti pientä edistystämistä. Näiden suhteen on vaan nyt tasapainoteltava. Tehtiin vielä Rinnan viretreeniä agilityynkin liittyen. Tällä ketaa välistävetoja. Rakennettiin taas yhdestä esteestä aloittaen kolmen esteen suoritu. Meni kivuttomammin kuin viimeksi!

Sunnuntaina treenattiin Ojangossa Tiinan ja Tiian kanssa. SARA teki kiertonoutoa, joka onnistui nyt hyvin myös liikkuroituna. Seuraamistakin tehtiin liikkuroituna. Se oli rumaa. Seuraaminen kaipaa paljon lisää treeniä. Eteenmenoja tein loppuun muutaman. Näitä on turha tehdä ilman merkittyä ympyrää. Ilman sitä en hahmota meneekö koira tarpeeksi suoraan.

RINNA pääsi hengailemaan halliin. Siellä oli agiksat käynnissä. Ensin tehtiin seuraamista edestakaisin hallia. Alkuun oli ääntä, mutta siitä se tasottui sitten. Koira teki seuraamista ihmis- ja koiravilinässä samanlailla kuin normaalistikin. Sitten koira sai rauhottua kentän reunalle. Se ei tuottanut ongelmaa. Rinna ei ottanut yhtään kierroksia radalla menevistä koirista. Se ei nähnyt niitä sermin takaa, mutta kuuli kyllä.

DOOKIN kävi hengailemassa. Sen arkipaikkakäsky on parantunut. Se pysyi paikoillaan ohi menevistä ihmisistä ja koirista välittämättä. Pystyin juttelemaankin muiden kanssa koiran maatessa maassa. Muutenkin Doon keskittymiskyky oli hyvää. Se sai tarjoilla perusasentoja. Sen tarjotessa tätä se harvemmin ääntelee. Muuten perusasentoon tulossa ääntely on aika varmaa. Pitää nyt vahvistaa tosi paljon perusasentoa. Jostainhan se ääntely kielii. Leikittiin vielä hihnalla lopuksi ja Doo leikki hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti