perjantai 27. marraskuuta 2015

Niin perus

Maanantain aamiaisen koirat sai lähikentällä. SARA teki koemaisesti ohjatun noudon, zetan, kaukot, seuraamisen ja merkin kierron. Muut kaipaa hiontaa, mutta seuraaminen oli kamalaa. Tehtiin sitä vielä erikseen, nyt palkasta luopumisen kautta. Tämä toimi. En tiedä, miksen ole vienyt tätä loppuun asti...

Illalla HAU:n tokoissa Sara jatkoi koemaisuuksia liikkuroidulla ohjatulla nouolla, ruudulla ja palkkansa se sai setistä kiertonoudon merkin kiertämisestä. Ohjatussa noudossa ja kiertonoudossakin koira saattaa vinkua liikkurin viedessä kapuloita. Tähän pitää puuttua. Ohjattu oli muuten ok. Ruudun merkitön merkki oli hyvä. Ruutu oli agiesteiden ympäröimänä ja Sara harhautui ruudun sijaan putkeen. Aika tuhmaa, etenkin kun koira teki sen toistamiseen! Ruudussa treenattiin vielä erikseen paikkaa, nyt putki veti koiraa laitapaikalle. Kierrossa edelleen hyppyjen ja kapuloiden ohittaminen on vaikeaa, mutta nytkin Sara pystyi siihen. Sitten tehtiin liikkuroitua seuraamista namista luopumisen kanssa sekä pitkää suoraa tylsää seuraamista. Luoksetulon pysäytyksiä työstettiin heittotakapalkkauksella.

Tiistaina treenattiin Päivin kanssa lähikentällä. Sara teki seuraamista jälleen liikkuroituna. Koiran paikka oli parempi, mutta ääntä oli enempi :/ Liikkurointi lisää edelleen ääntelyä. Nyt tehtiin siten, etten totellut kaikkea liikkurin sanomaa ja koira reagoi silti äänämällä liikkurin käskytyksiin. Seuraamista tehtiin nytkin namista luopumisella, muttei se toiminut vaan koiraa turhautti. Merkin kiertäminen liikkurihäiriöillä ei meinannut onnistua, sillä koira tarjosi vaan merkin taakse pysähtymistä. Meni tovi ennen kuin saatiin solmu auki. Tunnari tehtiin kahteen kertaan eri kuvioilla. Muuten hyvä, mutta tähänkin on taas tullut ääntä odotusvaiheeseen. Otetaan namituskuuri avuksi.

Keskiviikkona jatkettiin lähikentällä. Sara teki vähän kaikkea. Seuraamisen lisäksi tehtiin maalin kierroilla pysäytyksiä. Kaikki meni oikein, mutten luota koiran vielä osaavan näitä tarpeeksi hyvin. Välillä se ei erottele oikein. Jääviä ja kaukoja jumpattiin. Nämä oli ok. Lisäksi tehtiin paikallaanolon osioita.

Kuten lukee, niin seuraaminen on se, jossa tällä hetkellä on eniten ongelmaa ja vähiten selkeää suunnitelmaa ongelman ratkomiseksi. Se on myös se liike, joka on useammassa viime kokeessa mennyt huonosti. Uusissa liikkeissä toki osaaminen on kyseenalaista, mutta se on ihan odottettavaakin tällä treenimäärällä. Lisäksi on toki ne tasaisesti huonosti sujuvat liikkeet ;) Noh, treenattavat ei lopu koskaan kesken.

RINNAN kanssa on työstetty lähinnä vaan seuraamista. Se on parantunut, mutta edelleen töitä on edessä. Tylsään suoraan on lisätty nyt pysäytykset. Useampaa sellaista tiheään koira ei kestänyt ääntelemättä, mutta yksittäiset meni hyvin. Lisäksi mukaan otettu maahanmenot. Niitä on tehty sekä perusasennosta että liikkeestä.

Lisäksi Rinna on jatkanut aksaprojektiaan. Maanantaina hypyn lisäksi tehtiin keppejä ja puomia. Niissä koiran pysyy järjissään vireestä huolimatta. Hypyllä vedätin koiraa juosten. Ekalla yrityksellä rima tippui, sittemmin pysyi. Lähtöjäkin muistuttelin, ne oli kyllä hyvät joka kerta. Torstaina tehtiin lähdön ja yhden hypyn lisäksi siivekkeen ympäri pyöritystä. Tämä pitää opettaa toimivaksi pelkällä käskyllä. Nyt koiran kierrokset nousi liikaa mun ohjaushuitomisista.

DOT oli aksoissansa aikas menevä. Se kostautui hyppytekniikassa huonona tekniikkana. Hyppysarjana oli seitsemän hypyn perussarja. Dotilta sarja sujui toistojen myötä palkan ollessa ennen viimeistä tai toisiksi viimeistä estettä. Menevää oli myös putkiin meno. Koira meni myös A:n alla olevaan putkeen sujuvati A:n sijaan. Putkia tehtiin myös parin hypyn ja putken vauhtiympyränä sekä eteenmenona putken ja hypyn muodostamalla suoralla. Siivekkeen kierrot on vielä vaiheessa. Niihin tarvitaan vahvempi sanallinen vihje.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti