tiistai 15. joulukuuta 2015

Juttuja

Sunnuntaina treenattiin hakua osaavassa seurassa. RINNALLE kokeiltiin uusia palkkauksia ja lähetyksiä sekä toki käytiin läpi koiran mielentilaa. Alueelle tullessa oli nenänavausukko valmiina. Rinna bongasi sen hyvin ja koiraa leikitettiin tovi sen jälkeen. Varsinaisessa haussa oli kuusi ukkoa löydettävänä. Ekasta käytiin ottamassa hajua ja muut lähtykset tehtiin ilman apuja. Rinna upposi hyvin, mutta lähti myös helposti aluetta halkoville poluille. Koira tuli kivasti kutsusta takaisin. Kerran se kerkesi saada hajun maalimiehestä, kun kutsuin sitä. Se paikallisti maalimiehen, kävi sanomassa sille haun ja tuli pois. Pitkät on piuhat, mutta näissähän sen ei piäisikään totella vaan hajulla ollessa on ok etsiä maalimies ja jäädä ilmaisemaan eikä jättää maalimiestä. Nämä opetteluun.

Palkkana maalimiehillä oli revittävät lelut, joilla koira leikitettiin reilusti. Maalimiehet oli päteviä leikittäjiä eikä koira poistunut lelun kanssa vaan tarjosi lelua uudestaan leikkiin. Koiran kuljettamiseen edelleen enempi mustavalkoisuutta. Rinnalle pitää tehdä selväksi mikä on haluttua (kulkea mukana, ei omia teitä). Ei pelkästään namiteta vaan myös vaaditaan. Lähetyskokiluista paras oli lähetys lman käsimerkkiä suunnaten pelkällä vartalon suunnalla. Tämä ei nosta koiran kierroksia niin paljoa.

Maanantain HAU:n tokoissa SARA osallistui paikkiksiin. Se teki hyvin, maahanmeno oli nopsa, luoksetulo reipas ja sivulletulo tapahtui törmäämättä. Sitten tehtiin maahanmenoja ja istumisia ringissä muiden kanssa sekä selkä muihin päin. Luoksetulojakin tehtiin muiden häiriössä. Merkin kiertoa Sara treenasi eri häiriöillä. Treeniin kaukana olevat taustaan sekoittuvat merkit eikä erottelutreenikään ole pahasta.

DOO työsti perusasentoja. Sille paikka ei ole aivan selvä. Koira on helposti joko takaa vino tai liian edessä. Nyt koira sai itse löytää oikean paikan. Se työstää asiaa kivasti ja lähtee tarjoamaan uutta kohtaa. Työstettiin myös noutoa. Koira leikkii kapulalla kivasti jo repimäleikkejä ja vauhtinoudot toimii. Vakeinta on edelleen kapulan nostaminen maasta.

RINNA teki tylsää seuraamistaan, joka oli nyt hirvittävän vaikeaa. Lopulta saatiin onnistumisia ja pääsin palkkaamaan koiraa tiheämmin. Hyppyä tehtiin kuppipalkalla eteenpäin ja taaksepäin takaakiertona ääni- ja liikehäiriöillä. Rinna keskittyi hyvin omaan tekemiseensä.

Tiistaina DOT kävi vuotisrokotuksillaan. Se sai nelosen ja rabieksen kahden vuoden kestolla. Painoa sillä oli 11,5 kg. Edelleen kääpiö :p Terveydestä lisää RINNAN osalta. Totesin sen äyriäisallergikoksi. Koira alkaa kutisemaan, jos se syö äyriäisperäistä glukosamiinia. Helppo allergia sinänsä, sillä tämä on helposti vältettävissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti