perjantai 4. joulukuuta 2015

Mato

Maanantaina oli Sirkeä. SARA teki koemaisesti eeveeällän yksilöliikkeet seurausta lukuunottamatta. Suurempia liikevirheitä ei tapahtunut, mutta koiran mielentila oli aivan väärä. Se äänteli paljon ja kaukoissa tuli eteenpäin. Ruutu veti koiraa liiaksi. Ohjatussa noudossa koira oli juosta takana olevaan ruutuun merkin sijaan ja kapulaa hakessa se pyörähti ruudussa. Ruutu oli myös aivan kierrettävän merkin vieressä ja koira kiersi kierrettävän merkin sijaan ruudun kulmamerkin. Idea oli kuitenkin oikein eikä hypyt ja kapulat häirinneet.

Työstettiin vielä myöhemmin ruudun ympyrään menoa sekä ruuussa paikkaa kosketusalustalla. Kaukoissa häiriköin koiraa heittämällä palloa käskyn kanssa samaan aikaan. Ekaan koira reagoi tulemalla eteenpäin, sitten se skarppasi. Tosin liikkeet oli pallon takia jähmeät, mutta mieluummin nyt niin päin.

Paikkistreeneissä tehtiin olot jälleen kahteen kertaan. Eka oli ok, toisella kertaa Sa keksi tulla metrin eteenpäin istumisessa! Otettiin jättöä uudestaan ja jo siinä koira lähti liikkumaan. Pääsin heti sanomaan sille eikä se nyt enempiä liikkunut. Toivottavasti koira ymmärsi asian.

DOT osallistui paikkiksissa alon ja avon oloihin. Palkkailin tiheään. Makuussa kävin piilossa ja silloin koira nosti kyynäriään. Muuten makaaminen oli ok. Istumisessa etutassut helposti elää, sihen pitää kiinnittää huomiota. Taaksemenoissa laitoin koiralle etupalkan ja se oli ok. Dot teki myöskin perusasentoja peilin edessä. Tarkka paikka ei ole vielä koiralle täysin selvillä. Lisäksi koira sättäilee paljon. Eli rauhaa nyt perusasentoon ja tarkempia kriteereitä.

RINNA teki voittajan makuut. Autoin sen maahan, sillä maahanmenot on vinoutuneet. Jätin sillekin etupalkkaa taaksemenoihin. Makuut tehtiin kahdesti ja molempien alussa koira valahti lonkalleen. Korjasin molemmat. Paikkistreenien jälkeen vaihdettiin aksaan. Rinna on opetellut tarjonnan kautta kiertämään kotona pöydän jalkoja ja nyt siirrettiin se hypylle. Koira ymmärsi asian ongelmitta. Se tarjosi kertoja nyt vain myötäpäivään. Tehtiin sekä hypyn kautta että takaakiertona matalalla rimalla. Yhdestä kierroksesta lähdettiin ja päästin nyt kolmeen kierrokseen. Aloitin nyt myös yhdistämään toiminnolle käskyä.

Torstaina jatkettiin siivekkeen kierrolla. Rinna pystyi samaan Purinallakin, hienoa! Lisäksi tehtiin lähtöä ja hyppysuoraa, jossa päissä oli putket. Laitoin palkkapurkkia eri kohtiin ja koira kykeni pysähtymään palkalle vaikka jatkoinkin omaa liikettäni.

DOTILLA oli hyppyteniikkana set pointia okserin vaihdellen 35-55 cm. Nyt tehtiin välitkin maksina ja koira pystyi siihen. Iso-Dot ;) Dot juoksi myös Inka-kummitätinsä kanssa putkin ja hyppyjen muoostamaa sarjaa. Doo oli nopee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti