maanantai 21. elokuuta 2023

Agileiri

HSKH järjesti agileirin. Ilmotin Iken Satu Tuomelan ja Emeliina Tähtisen treeneihin. Treeneissä oli reilusti treeniaikaa, joten Dot pääsi treenaamaan puomia Emeliinan treeneihin.

Ike on hyvin erilainen menijä kuin mihin olen tottunut. Se on pitkälaukkainen iso koira, joka siis menee lujaa ja tarvitsee tilaa. On siinä mulla opettelemista omassa liikkumisessa ja sijoittumisessa! 

Sadun treenistä tehtiin möllirataa (valkeat pallot). Tehtiin pätkissä 1-4 , 4-8 ja 10-15. Ensimmäisessä osassa persjättö ekan putken (2) jälkeen oli kamalaa, mutta toisessa osassa putken (7) jälkeen se taas sujui paremmin. Selvästi ratapohja oli helpompi, mutta myös mun oli helpompi ehtiä siihen, kun olin jo liikkeessä eikä tarvinnut ehtiä ohjaukseen paikaltaan. Vikassa osassa keskityttiin takaaleikkaukseen (14). Ikelle radan mukaan eteneminen oli tosi loogista. Se ohjautui hyvin sinne minne pitikin. Se on myös kivan kuuliainen.


Emeliinan treenistä tehtiin osia 1-5, 8-10 ja 14-17. Ekassa osassa Ike irtosi hyvin puomin alla olevaan putkeen (4), jolloin ehdin hyvin ohjaamaan takaaliertoa (5). Toisessa osassa ohjaajan puolelta hyppääminen (10) oli vaikeaa ja estettä siirrettiin helpompaan kulmaan. Sijotuin aivan liian lähelle hyppyä ja Ike teki takaakierron tai kiersi koko esteen. Sille piti antaa reilusti tilaa, niin hyppy sujui oikein päin. Kolmannessa osassa oli sama tilanpuute (16), mutta tilaa antamalla koira kulki oikein. Takaakierrossa (17) koira kuunteli hienosti ja teki sen vaikka palkka houkutteli edessä.

Dot teki vain puomia. Kentällä oli pehmopuomi, mikä on Dotille outo. Se juoksi kontaktin alas asti vain etupalkkapallon voimin. Ilman sitä koira ponnisti liian korkealta. Emeliina teki huomion, että ilman selkeää etenemiskohdetta (lelu) Dot liikkuu puomin tasaisen alueen erilailla. Lisää siis treeniä näihin etupalkalla.

Ike on nyt aloittanut HAU:n viikottaisessa agiryhmässä. Lisäksi Dea Ivanovin hyppytekniikkatreenit on kesätauon jälkeen taas jatkuneet. Näillä treeneillä mennään ensi kesään asti.Treeniaiheita:
- Lähdot. Ike ei istu aina ryhdikkäästi, vaan valahtaa lysyyn. Se on myös kovin jähmeä tekemään mitään temppuja lähtöasetelmissa. Haluaisin sen olevan rennompi lähtöasennossa.
- Oma liikkuminen. Ikuinen treenin aihe.
- Hyppytekniikka. Tällä hetkellä hyppytekniikassa on edetty 40-45-senttisiin rimoihin ja tehtävästä riippuen tämä on se raja, jonka yläpuolella tekniikka hajoaa. Tavoitteena olisi saada jumpattua rimoja korkeammalle. Raratreeneissä rimat on olleet 30-35 cm.
- Käännökset. Tiukoissa käännöksissä Ikellä on puolieroa. Sen kääntyy paremmin myötäpäivään kuin vastapäivään. Kropan hallintaa ja jumppaa tarvitaan tätä varten lisää. 
- Ohjauskuviot. Innit on koiralle aika tuntemattomia. Valssit on mulle vaikeita. Eteenmenot ja putkijarrut tarvii vahvistettava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti