maanantai 28. elokuuta 2023

Dot 9 vuotta!


Dot täytti 9 vuotta ja sai lahjaksi eläinlääkärikäynnin. Dot olisi kyllä keksinyt parempiakin lahjoja :p Aiemmin Dotin kroppahuollossa koiran vatsan alue oli tuntunut oudolta ja koira suositeltiin käyttämään vatsan alueen ultrassa ja perusverikokeissa. Tänään käytiin hoitamassa nämä Hertassa, jossa eläinlääkärinätoimi Anna-Maija Teppo. Dot ei aristanut vatsan tunnustelua. Sydän- ja hengitysäänet oli normaalit, samoin imusolmukkeet tunnustellen ok ja limakalvot näytti normaalilta. Ultrassa ei havaittu normaalista poikkeavaa. Perna oli suurehko, mutta se oli muuten normaali. Maksa ja sappirakko oli normaalit eikä muissakaan sisäelimistä havaittu poikkeavaa. Verinäytteestä tutkittiin maksa- ja munuaisarvot, veren sokeri ja proteiinit sekä tulehdusarvot. Kaikki oli normaalia!

Dot oli alkuun innossaissa päästessään eläinlääkäriin. Mieli muuttui verikoetta otettaessa eikä ultratessa pöydällä makaaminenkaan ollut kivaa. Koira selvästi tämän jälkeen oli kuormittuneempi. Kokemuksensa jälkeen se räyhäsi odotustilan läpi kulkiessa kaikille ihmisille :/


Ultraa varten koiran mahasta ajeltiin karvat, jolloin Dotin ihon muutoksetkin näkyy paremmin. Kuiva iho on tummentunut verkkomaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti