keskiviikko 16. elokuuta 2023

Vepeleiri


Elokuun ekana viikonloppuna Ike pääsi Suomen Landseeryhdistyksen järjestämälle vepeleirille. Leiri järjestettiin Ruoveden leirintäalueella ja majoituttiin leirintäalueen mökkiin. 

Treenejä oli kaksi per päivä eri puolilla aluetta. Leirintäalue oli sopivan pieni viedä koira aina mökkeilemään treenien välillä. Jokaisella alueella keskityttiin yhteen liikkeeseen eli kaikki neljä liikettä tuli treenattua. Lauantain ensimmäinen treeni oli hukkuvalla. Ikellä on ollut välillä vierastamista/mörköilyä vieraampia ihmisiä kohtaan, joten nyt hukkuva leikitti ensin koiraa ja vähitellen asiaa vaikeutettiin kohti kokonaisempaa liikettä. Iken asenne pysyi hyvänä ja hukkuva myös tippui veneestä.

Toinen treeni oli veneestä hyppyä. Ike ei halua hypätä veneestä. Se jämähtää tuijottamaan heitettyä lelua tai veden kimmellystä. Tuijottaminen hyvin palkitsevää. Nyt Ikeä leikitettiin reilusti veneessä. Näin Ike ei ajatellut liikoja, vaan päätyi lelun perässä veteenkin. Tällä on nyt jatkettu treeneissäkin ja toivottavasti solmu aukeaa kokonaan.


Sunnuntaina jatkettiin viennillä. Ike tekee tällä hetkellä käsikosketusta vietävälle ihmiselle. Sitä ei nytkään haitannut vieras ihminen vaan kosketuksessa oli myös kestoa mukana. Tehtiin käsikosketusta jo veneeseen (ilman uintia). Kiva huomata, että vieraassa paikassa vieraalle ihmiselle tämä toimi yhtä hyvin kuin tutuissa.

Viimeisessä treenissä otettiin veneeltä lelujen hakua. Selvästi väsy alkoi jo Ikeä painaa ja sitä olisi pitänyt nostattaa enemmän jo treenin alussa. Moottori lähti kuitenkin käyntiin ja lelut löytyi.

Kuvat on edellisviikon mökkireissulta Saimaalta. Olavin linna on nykyään nimetty Iken linnaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti