torstai 17. elokuuta 2023

Terveysjutut

Viime viikolla Rinnalla taisi olla virtsatietulehdus. Ike oli kiinnostunut ja Rinna pissasi kertaalleen sisälle. Oltiin reissussa, joten nostettiin vaan estolääkitystä muutamaksi päiväksi. Eilen Rinnalla oli virtsarakon kasvaimen kontrolli. Ultrassa rakko näytti olevan entisellään eli kasvannainen kasvaa edelleen hitaasti. Pissanäytteessä oli aavistus verta. Eli jatketaan antibiootteja ylläpitoannoksella. Tarvittaessa voi taas antaa muutaman päivän tehokuureja, mikäli Tohtori Ike niin kertoo :D Seuraava kontrolli loppuvuoteen ellei tilanne muutu ennen sitä. Kuunneltaessa sydänäänet oli normaalit. Ei sivuääntä, mikä oli kuultavissa viime vuoden lopulla vitsatietulehduksen yhteydessä. Hengitysäänet oli myös normaalit, mutta kaulan imusolmukkeissa oli turvotusta, mikä on normaalia vanhuksilla. Rinna on käynyt myös Mari Hyytiäisen käsiteltävänä. Vähän sillä oli alaselässä jumia (voi johtua kasvaimesta) ja siihen suositeltiin lämpöhoitoa.

Dotin kraniokäsittelyssä koiran alavatsa oli kumma. Voi johtua närästyksestä, jota hoidetaan tällä hetkellä tihennetyllä ruoka-ajoilla. Tai sitten jotain muuta, minkä voisi tutkia ultraamalla ja verikokein. Dotille on varattu tutkimusaika loppukuuhun.

Ike kävi puolestaan Petran fyssaroitavana. Ikellä oli jumia reisissä, vasemmalla takana ja oikealla etuosassa. Koira ei myöskään taivu yhtä hyvin molempiin suuntiin. Ike on ikävaiheessa, jossa edessä on stabiliteettia, mutta takapää on huojuva kuin varsalla. Lisää takaosajumppaa siis ohjelmistoon. 

Ikellä on myös ollut pippelivaivaa. Sillä oli juhannuksena oireita, jotka hoidettiin esinahantulehduksena Betadine-huuhteluilla. Sittemmin huomasin umpeenmenneen reiän pippelin varren ihossa. Ihon alla tuntui vierasesine, joka tuntui ihan sirulta. No siru se ei ollut, kun jalkojen väli luettiin sirunlukulaitteella :D Siru on paikallaan niskassa edelleen. Ilmeisesti siis pippeliin on mennyt tikku. Pippeliä näytettiin lääkärille ja arviona on joko kapseloitunut tikku tai vain arpikudosta. Tilanne näyttää niin rauhalliselta, ettei tehdä muuta kuin seurataan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti