perjantai 11. elokuuta 2023

Nosemöllit

Dot osallistui ATD:n järkkäämiin nosemölleihin viime viikolla. Nosea ei ole treenattu nyt juurikaan kesällä, mutta paikkana oli tuttu treenipaikka.

Etsittävänä oli ensin ajoneuvot ulkona ja sitten sisällä hallissa kaksi sisäetsintäaluetta ja laatikot. Kaikki teki ensin ajoneuvot ja sitten kaikki sisäalueet kerrallaan.

Etsintäalueet:





Ajoneuvoetsintä sujui Dotilta helposti. Siitä täydet pisteet.


Kaksi ensimmäistä aluetta sisällä (ensimmäinen sisäalue ja laatikot) koira ilmaisi jo hajun siirtymää. Ei olla treenattu riittävästi vanhoja hajuja. Niitä pitää ottaa treenattavaksi vaikka hajupurkkiradalla. Saatiin virheellisen ilmaisun jälkeen etsiä vielä oikeat hajut. Jotain tästä varmaan Dot oppi, sillä viimeisellä alueella koira tarkensi hienosti hajun lähteelle asti. Käytettiin tähän lähes koko annettu aika. 

Tulokseksi siis 50 pistettä löydöistä ja neljä virhepistettä vääristä ilmaisuista. Tällä sijoitus oli 4./12. Yksi koirakko teki kolme löytöä ja suurin osa kaksi.

Jälleen sisällä Dot skannasi ensin hallin pohjalta löytyviä nameja ennen varsinaisen hajun etsintää. Palkkausta on taas kokeiltu erilailla. Paras on ollut jättää palkkapurkki alueen ulkopuolella ja löydöstä vapauttaa koira palkalle. Välillä tällä koira nostattaa liikaa kierroksia, säheltää eikä keskity. Ei ole helppoa tasapainotella liian hyvän palkan ja huonon motivaation väliltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti