torstai 17. syyskuuta 2009

Ageilut


Maanantaina aloitettiin irtoamis- ja haltuunottotreeneillä hyppy-hyppy-putki-suoralla. Ensin irtoamista yhdeltä sivulta ohjaten, sen jälkeen putkella takaaleikkauksella. Näissä ei ongelmaa. Sitten koiran haltuunottoa hyppyjen jälkeen ennen putkea. Kokeilin eri käskyjä (”täällä”, "tässä”…), mutta ne ei toimineet toivotulla tavalla. Kokeiltiin sihinää ja hyppy-hyppy-putki-suoralla toimii ihan kivasti, tosin treeniä vielä kaivataan. Hyppy-rengas-suoralla sitä vastoin koira ei sihinää noteerannut lainkaan vaan paineli suoraan renkaalle. Treeniä siis, parhaiten koiran huomion saa jaksottaisella suhinalla (Ssh-ssh-sshh), yhtäjaksoinen ääni ei kiinnitä koiran huomiota niin hyvin. Vartalo-ohjauskin pitää haltuunotossa muistaa. Opetteluun voisi ottaa myös käskyn, jolla koira lähtee ohjaajasta poispäin.


Sitten otettiin pientä pyöritystä hypyllä ja renkaalla. Hyppy suoritettiin takaakierron kautta ja sen jälkeen oli rengas. Treenikaveri oli lelupalkan kanssa renkaan takana ja se oli vähän liikaa Saralle. Mun piti taas ihan fyysisesti kääntää koira oikeaan suuntaan. Takaakierrot meni ensin koko esteen kierroiksi, kun koiruudella oli vain palkka mielessä. Takaakiertoa piti ihan muistella avuilla ennen kuin alkoi sujumaan. Ekalla kerralla koiruus meni myös renkaan sivusta, narupallo ois ollu niin kiva. Muut toistot menikin sitten ihan kivasti. Takaakiertoa vahvistelin vielä pelkällä yhdellä esteellä, merkkasin naksulla hypyt.

 

Seuraavana pieni rata, joka alkoi verkotetuilla kepeillä, jatkui mutkaputkeen ja lopussa oli pussi. Kepit otin molemmilta puolin ohjaten ja putkea tein takaaleikaten. Pussilla käytettiin taas hihna-lelu-yhdistelmää. Pussia otettiin myös yksistäänkin. Yksittäisinä esteinä puomin ylös- ja alasmenoja, kepin puolikkaista puolittaisella verkolla ja matalaa pöytää.

 

---

 

Torstaina "kisattiin". Rata alkoi hypyllä, jatkui verkotettujen keppien kautta kahteen mutkaputkeen, joiden jälkeen tehtiin taas kepit. Sieltä sitten hypyn kautta mutkaputkeen ja lopuksi vielä samainen hyppy.

 


 

Ensin saatiin suorittaa rata kertaallen, jonka jälkeen otettiin aika kolmelta kierrokselta. Niistä paras otettiin huomioon. Jo treeneihin mennessä Sa oli virtaa täynnä, mutta positiivisena yllärinä oli se, että koira pystyi kuitenkin keskittymään hyvin radalla, joskin se vinkui etenkin kepeillä :D Meidän kaikki ajat oli muutaman sekunnin eroilla, tasaisia suorituksia siis. Vikalla kerralla ohjasin koiran menemään hypyn (6.) jälkeen hypyn ja putken välistä putkeen. Aikaa olisi säästynyt, jos olisin ohjannut koiran vielä vikallekin hypylle. Nyt koiruus meni ensin esteen ohi. Saran paras aika oli 20,75 s ja sillä yllettiin toiselle sijalle :D

 

Paras suoritus saatiin videollekin. Harmi vain etten taaskaan tarkistanut kännyn asetuksia, huonoa kuvanlaatua siis.

 

---

 

Ens viikko on agiton viikko ja talvikauden alkaessa treenikertoja on sitten enää yksi viikossa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti