maanantai 28. syyskuuta 2009

Viikon touhuja  • Kaukoja on työstetty sisällä. Lähinnä ollaan vahvistettu teknistä suoritusta, mutta välillä olen käskyttänyt koiraa vaihtoja satunnaisessa järjestyksessä pienen matkan päästä. Seiso-istu alkaa sujumaan jo metrin välillä! Välillä olen käyttänyt pelkästään käskyjä, välillä vain käsimerkkejä. Seisomaannousut toimii näköjään paremmin suullisesti käskettyinä, kun taas s-i-vaihtoon koiruus ei osaa vielä suullista käskyä.

  • Sisällä ollaan tehty myös askelsiirtymiä. Niissä ollaan keskitytty nyt siihen, että kaikki neljä jalkaa pysyy maassa. Olen siis ottanut omat askeleet joko korostetun hitaasti tai tavallista pienempinä.

  • Ruutuja ollaan tehty nyt pitkästä aikaa keltaisilla merkeillä. Yhtä hyvin sujuu niillä kuin tavallisilla punaisilla kartioillakin. Ruutuja on tehty nyt ilman kosketusalustaa ja pääasiassa koiruus on hakeutunut hyvään kohtaan.

  • Hommasin ohjatun noudon kapulat ja sitäkin otettiin pitkästä aikaa. Ollaan otettu pelkkää vasenta kapulaa ja ensimmäistä kertaa kaikki kolme kapulaa on olleet mukana. Keskimmäinen tuntuu koiruutta kiinnostavan, pitänee keskimmäisen kapulan tilalle laittaa jotakin ei niin kiinnostavaa. Luovutuksessa on ollut samaa hidastelua kuin luoketuloissa suoraan sivulle, olen näissäkin vapauttanut liian usein vauhdista. Vauhtitreenejä luovutukseen ollaan siis nyt otettu enemmän.

  • Esineruututreeniä tehtiin pitkästä aikaa. Koska edellisestä kerrasta on kulunut aikaa, niin tehtiin tosi helppo treeni. Alue oli n. 5 x 50 m ja vein takalaitaan Saran uuden superihanan lelun samalla hetsaten koiraa. Otin aikaa ja 10 sek meni ja koira oli takaisin. Se lähti vauhdilla ja palasikin vauhdilla, välissä kuitenkin joutui käyttämään nenäänsä, sillä olin piilottanut lelun risukkoon. Palkaksi leikkiä.

  • Sylkkäreitä on muisteltu lenkeillä. Oikealla kädellä ohjaten sujuu paremmin kuin vasemmalla kädellä. Lisää näitä.

  • Temppupuolella aloitettiin opettelemaan uutta temppua. Se on pyöriminen etutassujen ollessa väärinpäin olevan kulhon päällä. Alku alkoi jo lupaavasti, sillä koiruus tarjosi hyvin molempien etutassujen länttäämistä kulhon päälle. Pikkasen tuntuu olevan samaa ongelmaa kuin kosketusalustassakin eli Sa mieluusti vaan hipaisee kulhoa. Tässä tosin koiruus tuntuu kuitenkin hahmottavan paremmin sen mitä haetaan (korkeusero lattiaan nähden). Namin avulla olen jo koiraa vähän pyörittänytkin, pari askelta sen saa jo kerrallaan liikkumaan. Pyörimisessä näkee, miten koiruus keskittyy samalla pitämään etutassut kulhon päällä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti