lauantai 19. syyskuuta 2009

Tokoa Ojangossa


Treenattiin Hinnin & koiruuksien kera pitkästä aikaa Ojangossa. Ensimmäisenä otettiin paikallanmakuu Saralle ja Jumille. Otettiin pari muutakin makuusessiota, kaikissa pysyttiin näkösällä. Kaikissa makuissa Sa oli hieman rauhaton, tosin niin ympäristökin oli. Vieressä oli agikenttää ja kertaalleen sieltä karkasi vieras koirakin, lisäksi kentän laidalla oli pieni eläväinen Kiksi ;) Pitäisi saada makuuta rauhallisemmaksi, sitä treenataan ihan liian vähän. Tai jos opettaisi koiran pysymään pää maassa? Tosin kuuleman mukaan (ja haluan uskoakin niin ;) ) Sara on rauhallisempi silloin, kun olen näkösuojassa.


Sitten jääviä, kaikkia sekaisin. Koiruus oli nyt hyvin kuulolla. Kaikki meni oikein. Otettiin lisäksi sivulletuloja lelupalkalla. Ne oli huomattavasti parempia kuin eilettäin. Seuruuta otettiin Hinnin käskyttämänä. Lisäksi tehtiin askelsiirtymiä ja käännöksiä paikoillaan yms. Näissä koiralla oli liikaa energiaa. Se näkyi pomppuina etenkin askeleissa oikeaan (pitäiskö vaihtaa takaisin askel viereen -tyyliin? silloin koira ei hypi niin paljoa) ja äännähteyinä peruuttamisessa. Kaikki videoitiin ja yllärinä tuli itselle se kuinka pomppuisaa koiran seuraaminen on ja kuinka paljon se pomppiikaan siirtymissä ja käännöksissä… Se on ärsyttävää. Lisäksi voitaisiin näköjään treenata enemmän takapään käyttöä ja perusasennotkin voisi olla suorempia.

 

Videot:


Kotimatkalla tehtiin kaukoja (s-m-s-vaihtoa) ja katsekontaktia Tikkurilan ja Malmin asemilla. Katsekontakti sujui koiralta häiriöistä huolimatta hyvin. Pitäisi vaan opettaa vihdoin ja viimein se toimivaksi myös ”Valmis”-käskyllä. Kaukoissa koiruus otti enemmän häiriötä, ne ei oikein sujunut puhtaasti ilman käsiapuja. Pitää kiinnittää myös huomiota siihen, että Sa jättää helposti kyynärät ilmaan s-m-vaihdossa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti