perjantai 18. syyskuuta 2009

Tokoja


Toissapäivänä otettiin yliopiston parkkiksella luoksetuloja ja ruutuja sekä lopuksi vielä tunnarikin. Tänään tehtiin sama satsi lähiparkiksella.


Luoksetulot


Toissapäivänä luoksetuloja tehtiin tavallisina, Katjan ohjeilla ja kahden lelun –leikin lomassa. Seisomaanpysäytykset oli tällä kertaa aivan mainioita myös pidemmältäkin matkalta. Seisomiset toimi vähän liiankin hyvin, sillä maahanmenotkin koiruus suoritti mieluusti seisten… Lyhyeltä matkalta maahanmenot oli vielä ok (pitkiä tosin), mutta pidemmältä matkalta ne ei toimineet. Tänään otettiin lähinnä vain suoria luoksetuloja suoraan sivulle tai vauhdista palkaten. Suoraan sivulle tuloja on viime aikoina selvästi tehty liian vähän, sillä koiruus tuntui odottavan joko pysäytystä tai vauhdista vapautusta. Muuten kuitenkin ihan ookoosti meni, mutta parilla vikalla metrillä Sa vaihtoi raviin ja sivulletulossa teki laajan kaaren. Tätä korjailin kutsumalla koiraa sivulle samalla itse peruuttaen. Kertaalleen otin yhden seisomaanpysäytyksen väliin pitkällä matkalla. Toimi! 


Ruudut


Toissapäivänä otettiin ruudun eri osia. Ennen ruutua kuitenkin otettiin pelkkää kosketusalustaa. Koira tarjosi hyviä kontakteja. Sitten alusta ruutuun ja alustalla ei ollut enää merkitystä koiralle. En jaksanut jäädä jankkaamaan, joten otettiin ruutuja ilman alustaa. Lähetykset tehtiin kolmesta eri suunnasta pitkiltä matkoilta. Kaikki hyviä siihen asti kunnes kaivoin lelun taskusta, jolloin koiruus jäi liian etulaitaan. Korjauksella meni paremmin. Muistutuksena siis olla olematta liian kiinnostava koiran mielestä ;) Tehtiin myös loppukävelyt kainalolelun kanssa. Tänään tehtiin ruutuunlähetyksiä lähnnä vain läheltä ja keskityin naksutelemaan oikeaa paikkaa ruudussa (ilman kosketusalustaa). Pari kertaa koira ajautui ruudussa jompaan kumpaan laitaan, joista kutsuin sen takaisin. Sa meni ruudun sisälle kuitenkin joka kerta ja pääasiassa tarjosi ihan oikeaa paikkaa. Alkuun ja loppuun tehtiiin lähetys kisamatkalta ja molemmat oli hyviä! Ruutuunmenoja pitäisi muistaa ottaa myös vinoista kulmista varmuuden vuoksi.


Tunnari

 

Molempina päivinä tehtiin siis lopuksi vielä tunnari, kun Sa oli vähentänyt kierroksiaan juoksutuksella (ja hyppimällä omana huvinaan aitojen yli). Haisteluosuudet menikin molemmissa hyvin, mutta vauhtina koiralla oli ravi. Toissapäivän tunnarissa kaikki kapulat (n. 10 kpl) oli sekaisessa järjestyksessä. Yllärinä koiralleoli se, ettei oma ollutkaan yksikään tunnarikapuloista vaan tavallinen oksanpätkä. Tänään kapulat (10 kpl) oli rivissä.

 

Kaukot

 

Kaukoja on työstetty lähinnä sisällä. Seiso-istu-vaihto on nyt siinä vaiheessa, että voin käskyttää koiraa sen edestä. Paljon töitä pitää vielä kuitenkin tehdä, että vaihto saadaan varmemmaksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti