perjantai 23. huhtikuuta 2010

HSKP:n ja HAU:n vapaavuoroilla


Tänään käytiin tokottelemassa sekä HSKP:n että HAU:n vuoroilla. Purinan ulkokentällä käytiin ottamassa vain lyhyetä vauhdikkaat treenit, sillä siellä on enempi tilaa kuin ATD:n hallissa.


Tehtiin sekalaisemmassa järjestyksessä:  • Hyppynoutoa otettiin isolla metallikapulalla. Kaikki sujui tosi jees.

  • Tunnaria tehtiin pitkästä aikaa ympyränä. Sa haisteli hyvin ja nosti heti oman kun se kohdalle sattui. Muuten koira kantoi kapulaa hyvin, mutta pyöritteli suussaan luovutusasentoon tullessaan. Otettiin sitten erikseen vielä luovutusasentoonn tuloja kapula suussa.

  • Merkille lähetyksiä tehtiin 10-15 metristä. Merkillä oli joko lelu tai alusta. Muutaman kerran lähetin tyhjällekin merkille. Hyviä vauhdikkaita suorituksia :) Ruutua tehtiin samaan tapaan eli lähetyksiä lelulle, alustalle tai tyhjään ruutuun. Nämäkin sujui. Jokunen maahanmeno ruudussa otettiin ja siellä pysyminen. Kertalleen myös seuraamaantulo. Sitten yhdistin ekaa kertaa merkillemenon ruutuun. Merkillä oli kosketusalusta ja ruudussa koiraa odotti lelu. Merkille koiruus meni hyvin, mutta ruutuunmeno oli vaikeaa. Alkuhämmennyksen jälkeen alkoi sujumaan jo paremmin.

  • Jäävistä tehtiin istumista ja seisomista erikseen. Ajattelin nyt ottaa takapakkia ja tehdä näitä erikseen eikä sekoitellen. Ensin istumisia. Ne onnistui kaikki. Tehtiin istumisten ja seisomisten välissä muita liikkeitä. Ekoihin seisomisiin Sa tarjosi istumista. Sitten alkoi menemään oikein.

  • Kaukoihin koiralla oli liikaa virtaa. Metriä paria pidemmältä käskyttäessä Sa eteni s-m- ja s-i-vaihdoissa. Otettiin vaihtoja siksi vain lyhyeltä matkalta ja treenattiin pidempi käskytysvälejä.

  • Kontaktitreeniä otettin perusasennossa "Valmis"-käskyllä muiden koirakoiden treenaillessa. Hyvin koira piti kontaktia.

  • Seuraaminen oli kamalaa. Koira edisti normaalissa vauhdissa, hitaassa oli oikeammassa paikassa. Jouduin seuruuttamaan sitä aika pitkäänkin ja korjaamaan paikkaa peruuttamalla tai tekemällä käännöksiä vasempaan ennen kuin koiran paikka parantui. Otin avuksi myös kainalopalkan. Positiivista oli koiran hyvä takapään käyttö käännöksissä, jopa täyskäännös vasempaan oli melko sujuvaa.

  • Lopuksi otettiin paikallaan istuminen. Kävin ensin pari kertaa vain kääntymässä piilossa ja sitten palkkaamassa koiran. Sitten 2 x 1 min piilossa olo. Hyvin se istui.

  • Sitten siirtyminen Purinalle. Siellä otettiin luoksetuloja. Ensin muisteltiin takapalkkaa. Otin pari luoksetuloa, joissa palkkasin vauhdista lelulla ja sitten lähetin eteenmenolla namialustalle. Sitte maahanpysäytys, joka oli terävämpi kuin pitkiin aikoihin! Vauhtiluoksetulon jälkeen uusi pysäytys, jossa Sa jäi seisomaan ja meni vasta toisella käskyllä maahan. Uudella yrityksellä koira meni maahan, mutta pysähtyminen oli pitkä. Vapautin silti takapalkalle, jotta takapalkka iskostuisi paremmin koiran mieleen. Loppuun vielä pari vauhtiluoksetuloa, joissa juoksin koiraa karkuun :)


---


Pyöräilykausi aloitettiin muutaman viikko sitten. Vauhtia koirassa on riittänyt siinä määrin, että sitä on saanut jatkuvasti käskyttää hidastamaan. Hidastuskäsky (pudotus laukasta raviin) kaipaa vielä treeniä. Myös muut käskyt tuntui aluksi olevan vähän muistuttelua vailla, etenkin koiran juostessa vasemmalla puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti