maanantai 12. huhtikuuta 2010

"Kisat"


Kolmen viikon agitauon jälkeen pidettiin kisanomaiset treenit yhdessä toisen samaan aikaan treenaavan ryhmän kanssa. Ensin seurattiin, kun osaavammat teki osaavammille sopivaa rataa. Sara nosti aikamoiset kierrokset muiden agittaessa. Siitä huolimatta koiruus oli ihan hyvin kuulolla. Lämmittelykentällä otettiin hyppyjen (myös takaakierrolla) ja putkien muodostamia pikkusarjoja. Lisäksi tehtiin yksittäin puomia oikein hyvin kontaktein, pussia lelun odottaessa pussin jälkeen ja 12-sarjan keppejä. Kepit sujuu kunhan vain muistan rauhoittaa alun.


Itse rata:Ekalla kierroksella otin kaksi ekaa hyppyä kutsuna ja käänsin koiran jyrkästi putkeen. Saralle tuli vaan alussa niin kiire, että eka rima putosi. Puomi ilman länkiä sujui hyvin. Muurilta putkeen oleva suora oli aika sähläystä. Mun oli tarkoitus tehdä takaaleikkaus muurin jälkeen, mutta teinkin sen myöhemmin jossain vaiheessa. Ennen ja jälkeen pituuden koira ehti pyörähtää monet kerrat, pituuden palikat lensi ja ainakin putkelta tuli kielto. Putken jälkeen persjättö. Seuraavalla suoralla putkeen asti koira irtosi tosi hyvin. Samoin A:lta loppuun.


Toisella kierroksella otin alussa koiran mukaan jo toiselta esteeltä. Se sopi Saralle paremmin. Muurilta aina putkeen asti oli jälleen sähläilyä. Lisäbonuksena koira meni vielä väärään päähän putkea, kun oma liike loppui liian aikaisin. Loppurata sujui taas hyvin paitsi, että kummallakaan kontaktiesteellä koira ei pysähtynyt kontakteille. Olisi ehkä auttanut, jos olisin käyttänyt käskysanaa, mutta oletin vaan koiran pysähtyvän ilmankin... Kontakteihin siis lisää treeniä. Sas pysähtyy kyllä puomille, jos itse jatkan suoraan. Mutta jos käännyn, kuten tässä radassa, niin koira ei vaan vielä osaa. A:n suoritus ei ole koiralle vielä niin tuttu, etenkin kun itse jatkan matkaa. Pitää siis muistaa vielä kontakteilla varmistaa alastulot. Pitää myös muistaa treenata välillä pimeitäkin putkikulmia.


Otettiin vielä erikseen ongelmakohtia. Ensin otettiin alusta puomin loppuun asti ja pääsin palkkaamaan 2on2offista. Samoin tehtiin 12. hypyltä putken kautta A:lle. Nyt annoin kunnon vartaloavun kääntymällä koiraa kohti alastulolla. Sitten vielä pari kertaa 6. hypyltä putkeen asti. Hyvänä huomiona: koira ei jää pyörimään kunhan vain olen hiljaa koiran ollessa pussissa. Käskyjä saa taas jakaa, kun koira tulee ulos pussista. Näin se jatkaa suoraan eikä ala kääntymään minua kohti. Olipa kerrassaan opettavaista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti