perjantai 9. huhtikuuta 2010

HSKP:n vapaavuoro


Sara on viettänyt treenitaukoa kokeestä lähtien. Pääsiäisaikaan reissattiin. Sas pääsi taas nauttimaan oman pihan eduista eli kuoppien kaivamisesta lumeen. Pihaan ilmestyi parikin metristä kuoppaa koiran toimesta :D Talviturkin koira on melkein ehtinyt heittämään ojauiskentelun merkeissä. Tänään kuitenkin katkaistiin koiran treenaamattomuusputki tokoilemalla. Treenaamattomuus näkyi koirassa ja meno oli varsin vilkasta.


Näitä siis tehtiin sekalaisessa järjestyksessä:



  • Ruutu oli rakennettu jo valmiiksi. Ekan lähetyksen tein pitkältä matkalta tyhjään ruutuun. Se sujui hyvin. Loput lähetykset tehtiin kosketusalustan kanssa. Lähetin koiraa ruutuun ikään kuin merkin kautta. Nämä oli näyttävän vauhdikkaita. Jätin koiraa eri kohtiin ruudussa ja haetutin sillä oikeampaa paikkaa. Samaa tehtiin myös siten, että jätin koiran ruudun lähelle. Näissä oli alkuun ongelmaa minun ollessa lähetyspaikalla ja koiran lähellä ruutua. Käskyllä kun koira juoksi minun luokse... Nämäkin saatiin sujumaan, kun vähitelleen pidennettiin minun ja koiran väliä. Huomasin, mistä "haahuilu" ruudussa johtuu, kun koiraa lähettää lähempää ruutua. Lyhyeltä matkalta lähetettynä Sa kääntyy ruudussa loivemmassa kaaressa, kun taas pitkältä matkalta lähetettynä se tekee käännöksen tiukemmin. Sitä tosin en tiedä miksi koira niin tekee...

  • Kaikkia jääviä otettiin sekaisin. Seisominen ja istuminen meni sekaisin. Ennenkin koira on ne sekoittanut, silloin istuminen meni seisomiseksi. Nyt seisominen meni istumiseksi. No sitä saa mitä tilaa, istumista kun tehtiin paljon ennen koetta. Pistin välillä koiraa jäähylle rauhottumaan ja väliin otettiin muitakin liikkeitä ennen kuin seisomaan käskettäessä koira seisoi.

  • Noutoa tehtiin metallilla, myös hyppynoutoon otettiin metalli. Nyt Saralla on käytössä iso metallikapula ja ote on paljon parempi! Perusnoudossa vapautin koiraa vauhdista. Hyppynoudossa otin liikkeen luovutusasentoon asti. Hyppy tehtiin ensin yhtä lautaa matalammalla, sillä Sarps ei ole hyppynoutanut isolla metallilla ennen. Se sujui hyvin, joten nostettiin hyppy täyteen korkeuteen. Sekin oli ongelmatonta. Ainoastaan vaan mun pitää opetella heittämään isoa kapulaa...

  • Olen hommannut ruututötsiä matalammat tötsät merkkeiksi. Merkkiä ollaankin treenattu sisällä kosketusalustan kanssa parina viime päivänä. Nyt nostin matkaa jo reiluun 10 metriin, edelleen sujui ongelmitta. Pari kertaa kokeilin myös ilman kosketusalustaa. Nekin onnistui. Näissä vaan pitää varoa, ettei koira koske merkkiin. Paree siis kuitenkin pitää kosketusalusta vielä pääasiassa mukana. Aloitin myös yhdistämään virittelysanoja merkille menoon. Onpa kivaa välillä opiskella jotakin uuttakin :)

  • Paikoillaan istuminen tehtiin hyvässä häiriössä muiden koirakoiden treenatessa lähistöllä. Jäin näkösälle ja koiruus piti hurjan hyvin katsekontaktin. Pari kertaa kerkesin kieltämään muiden katselusta, mutta muuten koira piti kontaktin tai vilkaisi muita niin nopeesti etten ehtinyt kieltämään ;) Sa siis kestää kieltämisen jo paineistumatta, se siis alkaa tietää mitä siltä halutaan.

  • Kaukoja tehtiin pääasiassa parista metristä, pisimmäilläänkin matkaa oli alle 10 m. Paristi Sa tuli hitusen eteenpäin s-m- ja s-i-vaihdoissa, mutta pääasiassa nuokin vaihdot sujuu (joskin s-i-vaihtoa ei olla tehty vielä pitkältä matkalta). Tarvii vaan saada lisää varmuutta. Pikkasen koira koitti välillä ennakoidakin vaihtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti