sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Ekat agikisat


Sekä koiran että minun ensimmäiset viralliset agikisat on nyt takana. Ennen ekaa rataa jännitti aivan hirmuisesti (enemmän kuin tokokokeissa!). Jatkossa jos jännittäisi vähemmän, niin voisi ohjaaminenkin onnistua paremmin... Kisat oli AST:n järjestämät ja niissä tuomaroi Anne Savioja. Sää oli sateisen nihkeä.


Eka rata näytti suunnilleen tältä:(Oikeasti se meni näin.)


Pituutta sillä oli 150 m ja ihanneaika 47 s. Heti eka rima tippui. Koiralla taisi olla vähän liian kiire tulla mukaan. Sen jälkeen ihan hyvää rataa, A:lla tosin meinasi karata kontaktilta. Putkeen (11.) Sa meni väärästä päästä. Olisi pitänyt saattaa pidemmälle. Ja puomille mennessä hukkasin koiran, joilloin se tuli ohi. Seuraavaankin putkeen Sa meni väärästä päästä. Edelleen olisi pitänyt viedä enempi. Kepit sujui hyvin, ne menee nyt nopeammin kuin koskaan ennen! Keppien jälkeiseen putkeen Sas meni jälleen väärän päähän... Loppusuoralla ennen 18. estettä koira kerkesi vähän pyörähtää, se kun oli menossa 4. hypylle (sillä edelliskerralla jatkettiin sinne). Parempi olisi ollut ohjata kuvassa esteiden alapuolelta, mutta en uskonut ehtiväni sinne asti. Tulokseksi siis HYL. Jatkossa tarvii muistaa ohjata putkiin koiraa enempi. Treeneissä se vaan irtoaa niin hyvin putkiin, että ajattelen sen tekevän niin myös vieraammassa paikassakin.


Toinen rata oli tällainen (11. putki valinnainen):(Oikeasti näin.)


Pituutta oli 156 m ja ihanneaika 49 s. Alussa kutsui koiran mukaan toisen esteen takaa ja poispäinkäännöllä käänsin muurille. A:lle Sa irtosi hyvin ja pysähtyi kontaktillekin nätisti. A:n jälkeen Sa meinasi lähteä renkaan takana olevalle putkelle, mutta sain sen käännettyä oikeaan suuntaan ilman suurempaa kaarrosta. Keinusta tuli lentokeinu ja otettiinkin siitä tarkoituksella HYL, sillä otatin keinun uudestaan, jolloin se meni niinkuin kuuluikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti