perjantai 18. kesäkuuta 2010

Palauttelut


Suunnattiin Sirkuskentälle, jossa skeittaajien lisäksi oli yksi tolleri-ihminen treenaamassa. Paljon tilaa siis. Ihan ensin suora luoksetulo vauhdista palkaten. Matkaa n. 50 m. Pysäytyksiä ei otettu, niitä varten pitää keksiä toimintasuunnitelma ensin. Sitten alustalliseen ruutuun lähetys n. 50 metristä. Se oli hieno. Ja kisamatkalta tyhjään ruutuun lähetys, palkkaus seisomisesta. Hieno oli sekin. Otettiin merkkiä ekaksi vajaasta 10 metristä. Sarpsa osaa! Se ei koske merkkiin ja pysähtyy ihan ok kohtaan lähelle merkkiä (jommalle kummalle takasivulle). Hiottaneen paikkaa enempi keskemmälle taakse. Sitten merkki yhdistettynä ruutuun kisamatkaa lyhemmältä matkalta (ruutu vasemmalla). Kun se sujui, niin pidensin matkaa kisamatkaksi. Merkiltä ruutuun menoa koira vähän epäröi, jos en ensin palkkaa sitä merkille. Merkkiin siis vielä vahvistusta. Otin vielä merkkiä pallolla, joissa lähetykset parista kymmenestä metristä.


Pienen hengähdystauon jälkeen otettiin kaukoja. Kaikki muutamasta metristä. M-i-vaihdoissa pitää alkaa kiinnittämään huomiota siihen, että koira nousee aivan istuvaan asentoon (palkkaus siis koiran yli). S-i-vaihdot vähän takkusi. Ne alkoi sujumaan vasta kun peruuttelin ensin koiraa. Sarasta on muuten vaikea peruuttaa, jos itse peruutan siitä poispäin ;) Otin vielä paikallaanolot, joissa molemmissa jäin lähelle merkkaamaan vääryydet. Ensin minuttinen istuminen ja sitten neliminuuttinen makuu. Makuussa otin matkaa viitisen metriä, sillä Saraa häiritsi katsekontaktin pitäminen lähempää. Lähempänä se käänsi päätä hieman pois ja piti kontaktia vain sivusilmällä. Ilmeisesti paikkamakuukuuri on hieman paineistanut koiraa, sillä ennen tätä ei ole ollut. Makuussahan on nyt ollut täydellinen patsasmaisuus vaatimuksena ja se on tarkoittanut sitä, että olen enempi niissä joutunut korjaamaan koiraa kuin ennen (jolloin riitti vain se, että koira pysyi maassa). Nyt istumisessa en joutunut puuttumaan mihinkään, makuussa pari kertaa huomautin kontaktin katkeamisesta (läheltä lensi lintu). Lonkalleen koira ei vaihtanut. Paikallaanoloihin olen alkanut yhdistämään virittelyitä. Makuuseen tarvitaan alhaisempi vire, istumiseen taas korkeampi (normaalia matalampi sekin).


Sirkuskentältä siirryttiin Purinan ulkokentälle. Siellä ensin tunnari. Hajustin kapulaa n. 5 sek. Sa kävi ensin rivin läpi ja sitten toisesta suunnasta uudestaan ennen kuin huomasi oman. Nakkisormikokeilu tehdään joskus toiste. Sitten vähän aksaa. Keppikulmaa ensin, hyppy poispäin kepeistä ja siivekkeen kierron kautta kepeille. Hyvin sujui molemmin päin. Keinulle otettiin vauhtia mutkaputken kautta. Ei edes saatu aikaan lentokeinua, vaikka ekassa käskytys olikin myöhässä ;) Lopuksi käytiin tekemässä pussia pari kertaa hallissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti