perjantai 4. kesäkuuta 2010

HAU:n vapaavuorolla


Ensiksi merkkiä (kelt. purkki). Lähetykset n. 10 metristä. Alussa lelu merkin takana, sitten ilman lelua. Ihan kivoja! Seuraavaksi jääviä sekaisin (ilman seuruuta). Tällä kertaa koiruus oli hienosti kuulolla ja osasi kaiken. Seuraamista tehtiin häiriönä. Seuruutin koiraa päin seiniä. Niissä ei ongelmaa. Sitten hyppyesteiden lomassa pujotellen ja seuruuta putken suulle. Näissä jouduin aluksi huomauttamaan kontaktin katkeamisesta, mutta kyllä nekin sitten sujui. Seuruussa keskityttiin erityisesti täyskäännökseen vasempaan. Treeni (täyskäännös ja seis, tk ja askeleet taaksepäin sekä tk ja sivuaskeleet oikeaan) tekee ihmeitä ja käännökset alkaa taas luonnistua. Lisäksi tehtiin askelsiirtymiä kaikkiin suuntiin. Oikeaan suuntaan tehtiin oikea sivuaskeleiden maraton. Se sujui niin hyvin. Vasempaankin on ihan ok. Tosin haluaisin koiran paikkaa vähän eteenpäin (nyt koira pää/kaula polven kohdalla). Askeleissa taaksepäin oli apuna sivupalkka. Muutama askel menee vielä, mutta pidemmissä pätkissä takapää irtoaa. Otettiin vielä kaukoja. Alkuun lyhkäsemmältä väliltä, sitten n. 10 metristä. Pidemmällä matkalla s-m- ja s-i-vaihdoissa Sa tulee hitusen eteenpäin. Tosin huomasin, että jos annan pelkän suullisen käskyn ilman käsimerkkiä, tätä ongelmaa ei ole. Eli ne käsimerkit häiritsee siis vieläkin. Tarvii taas pohtia näitä.


Vähän agiloitiinkin. Kepeille menoja tehtiiin vauhdikkaana. Ensin mutkaputki-muutama hyppy-kepit -sarjaa, sitten putkesta kepeille. Putki oli ensin suora, sitten ällä ja lopulta mutkalla. Putkeen lähetykset tein pimeästä kulmasta. Kepit sujuu kunhan en vain edelleenkään vedätä liikaa. Silloin koiralta jää osa pujottelematta. Otettiin yksittäisinä A, puomi ja keinu. Kaikissa Sas osasi tehdä 2on2offit näppärän itsenäisesti. Loppuun otettiin vielä 8 esteen suoralla eteenmenoa. Hypyt oli eri välein ja eri korkeuksin (mini-maksi). Ekalla kerralla Sa pudotti riman jostain syystä jostakin keskimmäisistä esteistä. Tokalla kerralla putosi vika rima, kun koira kääntyi kohti minua. Vikalla kerralla tehtiin puhdas suora.


Kotimatkan, mutaisan ojan ja siitä seuranneen pesun jälkeen otettiin sisällä vielä paikallaanmakuu. Häiriöksi jätin sian luun lattialle. Makuutin koiraa 6 min ennen kuin se sai mennä syömään luunsa. Kontaktista taisin kertaalleen huomauttaa ja lonkalleen koira tippui 4 minuutin kohdalla. Kävin korjaamassa ja koiran ilme huononi. Se korjaantui kuitenkin loppua kohden. Olisi toki voinut ottaa heti alkuunsa tiukemman linjan eikä antaa koiran tehdä suunnilleen mitä vain maatessaan, mutta toisaalta Sa kestää korjaamista nyt paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti