maanantai 28. kesäkuuta 2010

HAU Open


HAU Open -kilpasarja starttasi tänä vuonna III-luokan virallisilla kisoilla. Samainen rata oli myös episten ratana. Ja kun ottaa huomioon radan vaikeuden ja meidän osaamistason, niin voi päätellä mitä siitä seuraa, vaikka oli meillä kyllä ihan hyviäkin hetkiä! Tuomarina oli Esa Muotka.



Alun otin kutsuen pituuden kohdalta. Ekan riman syndrooma iski ja sehän tuli alas. Eka rima on suuressa vaarassa pudota niin epävirallisissa kuin virallisissakin kisoissa sekä kisanomaisissa treeneissä, tavallisissa treeneissä ei riskiä juurikaan ole. Mulle tulee vaan liian kiire ja se vaikuttaa koiraankin. Riman pudottamisesta johtuen olin myöhässä ohjauksen kanssa ja Sa hyppäsi 4. esteen väärään suuntaan. HYL siis jo siinä vaiheessa. Jatko sujui hyvin. Putkesta sain kuin sainkin koiran ohjattua 7. hypylle, vaikka sitä epäilinkin. Tosin sen jälkeen Sas kerkesi käydä pyörähtämässä puomilla päin ennen kuin sain sen ohjattua keinulle (koska unohdin miksi keinua kutsutaan...). Keinu oli hieno!  Ja sitä seurasi hyvänlainen pätkä hyvää rataa aina kepeille asti. Keppikulma oli vaikeahko, ei kuitenkaan Saralle mahdoton. Lisävaikeutta siihen toi kuitenkin muuri, joka oli ennen kepeille menoa eikä Sa pystynyt hakemaan ekaa väliä normaaliin tapaansa. Vasta kolmannella kerralla annoin apuja ja kepit saatiin sujumaan, muilla kerroilla koiruus aloitti toisesta välistä. Keppien jälkeiset hypyt vielä onnistui, mutten ollut huomioinut, että 17. hypyltä koira näkee putken edessään ja putkihullu koirahan menee putkeen. Puomilla ja A:lla Sa otti kyllä alastulokontaktit, muttei pysähtynyt niille.


Mukavaa oli, mutta rata oli aivan liian haasteellinen meille. Tosin se meni paljon paremmin kuin ounastelin! Virheet tuli lähinnä sellaisissa kohdissa, joissa en niitä niinkään odottanut; onnistumiset taas niissä, jotka kuvittelin mahdottomiksi ;) Suoritus videoitiin, julkaisen sen kunhan saan käsiini (ja jos se on julkaisukelpoinen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti