torstai 3. kesäkuuta 2010

Torstai-illan puuhia


Lämpöinen sää ja rannalle mentiin, tosin tokoilemaan. Ekana merkkiä, jonka takana odotti pallo (vihreä pallo nurtsipohjalla). Sas juoksi pallolle räjähdysmäisesti ja siinä sivussa merkkikin lenteli. Vaihdettiin näyttömerkkiin, joka toimi paljon paremmin. Tehtiin merkkiä vain lyhkäsiltä matkoilta (3-5 m), sillä merkki meinasi upota ylipitkäksi kasvaneeseen ruohikkoon. Otettiin ohjatun noudon kapulalla vaikeammista kulmista (oikealta) luovutusasentoon tuloja. Läähätyssää vaikutti taas kapulan pitoihin (ote löysä --> kapula tippuu takahampaille), mutta luovutusasennot oli joka kerta kunnossa. Sitten tunnari. Sekin lyhyeltä matkalta ruohikon takia. Koirallakin oli vähän vaikeaa hahmottaa kapuloiden paikkaa ruohossa. Se haisteli kuitenkin mallikkaasti ja nosti heti oman sen tullessa kohdalle. Loppuun tehtiin vielä jääviä sekaisin leikkiessä. Ne toimii kyllä, kunhan koiruus on vain kuulolla. Jokunen kerta koira tarjosi siis muuta kuin oli pyydetty, mutta seuraavaa kertaa varten skarppasi selvästi. Lisäksi otetiin asennoissa pysymistä.


Sitten lähimetsään metsälajien pariin. Ensin tein lyhkäisen jäljen janatreeniksi. Janalta jälki jatkui kymmenisen metriä suoraan ja päättyi keppiin. Jälki sai vanheta esineruudun ajan. Talloin ruudun samaan kohtaan kuin viimeksikin, mutta nyt kokoa oli n. 15 x 50 m ja esineitä oli kolme. Lähetyslinjana siis polku ja oikeana sivuna oja. Oikeaan takakulmaan pallo, vasempaan laitaan n. 30 metriin kaatuneen puun viereen myöskin pallo ja vasempaan takakulmaan narupallo. Koiruutta kiinnosti enempi jälki, mutta sain sen esineruutumoodiin. Lähetin eka koiran vasemmalta ja laidassa keskivaiheilla ollut pallo tulikin ekana takaisin. Sitten lähetys oikealta. Sa lähti hyvin ja juoksi perälle. Siellä se meni takalinjaa pitkin vasempaan nurkkaan hakemaan narupalloa. Kolmas lähetys myös oikeasta laidasta. Nyt Sa lähti alueen ulkopuolelle uhkaavasti siihen suuntaan, mihin olin jäljen tehnyt (liian lähelle), joten kutsuin koiran pois. Uusi lähetys ja nyt koira toi takanurkan pallon käytyään ensin vasemmassa takanurkassa. Ens kerralla pitää muistaa laittaa esineitä myös keskemmälle ruutua. Lisäksi palkkaamattomuutta pitää alkaa enemmänkin ottamaan sekaan. Sitten vielä jälki. Lähetin koiraa n. 5 metristä viistoon kohti jälkeä. Koira korjasi linjan kohtisuoraksi. Se lähti heti oikeaan suuntaan jäljestämään. Kepin kohdalla Sa pyöri aikansa ennen kuin sai paikallistettua sen. Janatreenitkin pitäisi ottaa nyt ohjelmistoon.


---


Lisäksi kotona ollaan tehty paikkamakuita erimittaisina. Kriteereinä niissä on kokoaikainen kontakti ja täydellinen patsasmaisuus. Myös kaukoja treenataan ahkerasti lähietäisyydeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti