perjantai 8. lokakuuta 2010

Tokoryhdistys


Molemmat koirat on viime aikoina tehneet lähinnä vain vähän olohuonetokoja. Rinnankin kanssa pitäisi alkaa opiskelemaan säännöllisemmin, ehkä se sitten jotain oppisikin... Tokon hallikausikin on jo alkanut, muttei olla ehditty vielä sinnekään eikä ehditä vielä hetkeen...


Torstaina alkuillasta tokotettiin SARAN kanssa Malminkartanon nurtsikentällä. Se oli aivan täynnä hanhen paskaa. Sarppa oli ihan super! Aloitettiin luoksetulon maahanpysäytyksillä. Käytin takapalkkana joko uutta ihanaa karvalelua tai superhyvää namia (kalkkunaa). Toivottu tulos eli ripeä maahanmeno saatiin aikaiseksi "Maahan"-huudolla samalla koiraa päin juosten yhdistettynä takapalkkaan... Pääasiassa vapautin koiran palkalle jo pelkästä nopeasta niiauksesta. Välissä tokikin otettiin suoria tuloja, joissa palkka tuli multa tai sitten koira sai juosta minun kiertämisen jälkeen takapalkalle. Sitten jääviä kaikkia sekaisin ja ne onnistui kaikki, ihan kaikki! Kerjäsin oikein verta nenästäni ja toistoja tehtiin paljon, myös juoksuvauhdista. Myös merkkiä ja ruutua yhdisteltiin. Ensin vain pelkkää merkkiä, sitten merkiltä ruutuun menoja. Merkille lähetyksellä kysyttäessä vihjekysymyksen "Missä ruutu, entä merkki?" koiruus haki siististi ensin katseellaan ruudun ja sen perään merkin! Merkiltä ruutuun lähetyksissä olin ensin muutaman metrin päässä käskyttämässä, sitten 10 metrissä ja sitten vielä 15 metrissä. Kaikissa Sas ampui hyvin ruutuun, jossa odotti lelu. Otettiin merkkiä kosketusalustankin kanssa, sillä haluan vahvistaa oikeaa paikkaa (merkin takana). Vikana vielä maalin kierron kautta merkille meno. Matkaa oli viitisen kymmentä metriä. Lopuksi pitkästä aikaa sidoin lelun (sen karvalelun) hihnaan kiinni ja koira sai jahdata sitä. Sarpsalle oli sikakivaa :)


---


Perjantaina iltapäivästä tokoiltiin lähikentällä. SARAN kanssa tehtiin maalin kierron kautta ruutua ja merkkiä (kosketusalustallinen) sekä noutoa (ohjatun kapula). Eli a.-kohdassa seisten ohjasin koiran kiertämään maalia ja kiertosuunnasta riippuen sitten joko ruutuun tai merkille. Ruutuun ja merkille se juoksikin innoissaan :)Ekalla kapulan noudolla Sas juoksi kapulan kanssa ruutuun ;) Toisella yrittämällä peruutin, jolloin se lähti tuomaan sitä. Mun pysyessä paikoillani (b.) ongelmaksi meinasi muodostua vauhdin tippuminen raviin viimeisillä askeleilla. Ajattelin sen ensin johtuvan ruudusta ja sen tuottamasta häiriöstä, joten siivosin ruudun pois. Ongelma kuitenkin jatkui edelleen. Onnekseni tajusin hitauden johtuvan omasta sijoittumisestani. Kun siirryin parempaan kohtaan (c.), niin vauhti säilyi loppuun asti (loivempi kulma tulla sivulle). Tunnarissa piilotin hajustetun kapulan hajustamattomien taakse heinikkoon. Sa kävi hajustamattomat monta kertaa läpi ennen kuin alkoi etsimään muualta. Hyvä tunnari.


RINNAN kanssa leikittiin kahden lelun -leikkiä oikein kunnolla revitellen. Rin teki myöskin ruutua. Vietiin yhdessä lelua sinne. Lisäksi naksuttelin katsekontaktia. Meillä on nyt ollut niin paljon kaikkea naksutteluun liittyvää oheismateriaalia, jotta pentu alkaa vain vilkuilemaan ympärilleen ("mikä se juttu nyt on?"), kun oten naksun ja namit esille. Eli kontaktin naksuttelu on tällä hetkellä haasteellisempaa ;) Naksuttelin myös kosketusalustaa. Se toimi. Lisäksi tehtiin perusasentoja. Kentällä oli samanaikaisesti pyöräileviä poikia ja kentän vierustaa kulki parikin koiranulkoiluttajaa koirineen. Kun pennulla oli jokin tehtävä, se ei juurikaan näistä välittänyt. Ilman tekemistä penne kyllä huomasi ne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti