maanantai 22. marraskuuta 2010

Agistelua


SARA oli treeneissään taas virtaisa, ei väliä vaikka oltiin juuri pari tuntia metsälenkkeilty. Ekana treeninä putki/puomi-valintatehtävä. Kiva harjoitus, tosin kertaakaan ei saatu täysin puhdasta suoritusta aikaiseksi. Ensin ohjasin puomin alapuolelta, sitten yläpuolelta, mikä sujuikin paremmin. Ekalla kierroksella putkihullukoira Sara yllätti valitsemalla mieluummin puomin kuin putken! Mutta ei haittaa yhtään, koira irtosi tosi nätisti alasmenolle asti, sehän onkin ollut viime aikoina treenin alla. Lisäksi ekan hypyn jälkeen Sa olisi mieluusti hypännyt toisenkin hypyn, mutta jaakottamalla sain koiran tiukasti kääntymään. Takaakierto 9. esteelllä oli vaikea, sillä olin auttamatta aina myöhässä. Kertaalleen ehdin rumasti valssaamaan ja sain koiran takaakiertoon. Takaakiertoja kauempaa lähettämällä pitää ehdottamasti treenata lisää!



Toisessa osiossa kokeiltiin koirien pujottelukestävyyttä. Kokeilin ensin jättäytyä kepeillä koiran taakse, mutta Sa ei vielä kestä sitä. Otettiin appari palkkaamaan keppien loppuun ja johan sujui. Pystyin hyvin jäämään paikoillenikin seisomaan tai ottamaan sivuttaietäisyyttä liikkumalla hypyn suuntaan. Kokeiltiin myös takaaleikkausta kepeillä. Sitä ei koskaan ole tehty noin vaikeasta kulmasta ja eihän sekään sujunut ennen kuin appari odotti palkan kanssa keppien jälkeen. Näitä pitää treenata lisää. Pimeä kulma putkella oli ihan iisi.



Viimeisessä oli kaksi samantapaista rataa. Ensin jäin toisen esteen alapuolelle ohjaamaan. Sujui se niinkin, mutta A:lle koiralla ei ollut paras mahdollinen kulma, sillä en ehtinyt työntää sitä parempaan linjaan. Hypyn yläpuolella tehdyllä pakkovalssilla sujui paljon paremmin. Hypyn jälkeen pieni vedätys ja koira sai hyvän linjan A:lle. Toiseen suuntaan sama pakkovalssilla, jolloin ehti hyvin vikalle hypylle ohjaamaan takaakiertoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti