torstai 4. marraskuuta 2010

Keskiviikko ja torstai


Keskiviikkona aamulla suunnattiin Purinalle Karon ja Jackin kanssa treenaamaan. Rakennettiin maanantaisen agitreenin kakkosrata. SARAN kanssa tehtiin sitä vain pätkissä. Ensimmäisenä putki + takaakierto hypyllä (esteet 4.-5.). Otin ensin pelkän takaakierron, sitten siihen yhdistettynä putki. Ekassa jäin ohjaamaan putken ja hypyn väliin. Se sujui. Mutta kun lähdettiin samalta lähtöviivalta ennen putkea, en vain ehdi mukaan ja koira hyppää hypyn väärään suuntaan. Otettiin sitten purkijarrutustreeniä (suhina). Eka pelkkää yksittäistä putkea. Sitten radan putkea ja sain kuin sainkin koiran kääntymään ennen hyppyä, vaikka välillä se aika tiukille menikin.Yhdistin putkeen hypyn (8.) takaakierrolla. Onnistui. Lisäksi tehtiin radasta esteet 5.-8. Se sujui. Saran kanssa jatkettiin myös puomilla irtoamista kosketusalustan kanssa. Ekassa palkkasin itse, seuraavat palkkasi Karo. Näissä pystyin jäämään jo lähetyspaikalle seisomaan koiran mennessä vauhdilla estettä. Kertaalleen Sa meinasi varastaa kontatilta, mutta korjasi itse takaisin. Hyvä.


RINNA teki agilitynä pelkästään puomin alastuloa. Tähän vaihdan nyt opettamistyylin. Namien kanssa Rinnan maailmaan ei mahdu muuta kuin ne namit. Nyt tehdään takaperin ketjuttamalla. Eli nostin pennun ensin kontaktipaikkaan ja merkkasin naksulla. Sitten pentu vähän ylemmäs ja naksaus kun se tuli oikeaan kohtaan. Vaikuttaa lupaavalta :) Rin myös tokoili. Tehtiin maahanmenoja, perusasentoja ja kosketusalustaa. Perusasennoissa keskityin katsekontaktiin muiden treenatessa lähellä. Aina kun penne käänsi katseensa merkkasin naksulla. Penne keskittyy kyllä hyvin kontaktin pitoon! Kosketusalustaksi Rin tarjoili tällä kertaa hipaisua. Vaadin kuintekin kunnon kosketuksen ja sekin alkoi sujumaan. Pentu keskittyi mahtavasti omaan tekemiseensä. Se oli irti koko ajan. Useimmitenhän se on irti treenatessa, mutta nyt oli entistä vauhdikkaampaa häiriötä.


---


Torstaiaamuna tokoiltiin lähiukentällä. SARALLE otin pitkästä aikaa palkkaamattomuutta. Ketjutin noudon puukapulalla, 9 kapulan tunnarin ja kaukot. Saralla oli aivan hirveä viretila. Nouto ja tunnari onnistuukin korkeassakin vireessä, kaukot ei. Käskytin viidestä metristä kymmenisen vaihtoa. Lähes kaikissa vaihdoissa koira tuli eteenpäin, yhteensä puolisen metriä. Treeniä vaan lisää, jotta kaukot onnistuisi korkeassakin viereessä. Tauon jälkeen naksuttelin Saralle vielä ruutua. Otettiin lähetyksiä joka suunnasta parista metristä. Mun makuun koira saisi olla hieman taempana ruudussa. Saran tarjoama paikka oli kuitenkin ihan ok, joten naksautin nekin. Parin pallo ruudun jälkeen saatiin munkin makuun hyvä paikka, johon lopetettiin ruutuilu. Otettiin vielä maalin kiertoja. Hyvin koira irtosi ihan kylmiltään kiertämään n. 50 metrin päässä olevaa maalia!


RIN teki vuorollansa perusasentojen ja maahanmenojen lisäksi ekaa kertaa noutoa. Pitihän sitäkin kokeilla mitä tapahtuu. Rinnahan ei aina palauta leluja, joten siksi vähän mietitytti. Mutta mitä vielä, penne juoksi hienosti kapulalle, otti sen hyvään otteeseen suuhunsa ja palautti vauhdikkaasti! Palkkasin vauhdista, sillä eihän penne nyt vielä osaa luovutustakaan. Rin teki myös peri leluruutua. Toinen lähetys tehtiin jo kisamatkalta. Aloin yhdistämään vihjesanaa. Ruutuun laitettiin upouusi lelu ja senkin pentu toi yhteiseen leikkiin eikä ominut!


Lähipuistossa tehtiin vielä purkkitreeniä Rinnalle. Laitoin kaksi purkkia 10 askeleen välein, ei nameja askeleille. Ennen jälkeä otin pelkästään yhden purkki-ilmaisun. Aika kauan keski ennen kuin pentu malttoi ilmaista purkin, se oli niin menossa jo jäljelle. Jäljellä pennellä oli kiire. Purkkeja se ei olisi malttanut ilmaista maahanmenolla. Purkkitreeniä on tehty kotosalla ja niitä jatketaan. Haetaan ilmaisuihin varmuutta erikseen ja jäljellä annan heti reilut avut. Ehkei se vaan vielä osaa. Video purkkitreeneistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti