torstai 11. marraskuuta 2010

Tokoa


Treenattiin Pajamäen Jalkapallohallin kentällä parin koirakon kera. Molemmille uusi paikka. SARA ensin. Otettiin ryhmänä paikallaanolot. Ensin istuminen, sitten makuu. Molemmissa olin pari minuuttia piilossa. Isumisessa kävin palkkaamassa kerran. Makuussa Sa putosi lonkalleen, kun kävelin koiran taakse. Tiia teki häiriökäskytyksiä, Sara ei mennyt lankaan :) Sitten otettiin Saran kanssa seuruuta, hidasta kävelyä ja juoksua. Käytin kainalopalkkausta. Hitaassa se toimikin, mutta juoksussa aiheutti pomppimista. Juoksuun toimi paremmin palkkaus olkapäältä. Tehtiin myös katsekontaktia peruasennossa häiriössä. Jouduin alkuun puuttumaan harhailevaan kontaktiin. Kun koira tajusi juonen, se piti hienosti kontaktin Tiian & Ruutin palloleikkiessä lähellä.


Sitten RINNAN vuoro. Tehtiin muutama vauhtinouto. Ekassa heitin lelua heti kun penne nosti kapulan, muissa annoin sen tulla aika lähelle ennen palkkausta. Vähän näyttää nouto saalistamiselta. Penne vaihtoi kertaalleen lelun kapulaankin ja mieluusti taistelisi silläkin. Tarvii kiinnittää tähän huomiota, ennen kuin kapula nousee liian tärkeäksi koiralle. Kokeilin kertaalleen kapulan viemistä heittämisen sijaan, mutta en kylläkään huomannut eroa. Lisäksi tehtiin kosketusalustaa, maahanmenoja, perusasentoja sekä askeleen parin seuruita.


SARA pääsi uudestaan kentälle. Sen kanssa tehtiin jääviä sekaisin sekä minun peruuttaessa että vapaassa seuruussa. Kaikki meni oikein! Tein myös kertaalleen kävelyt koiran ympärillä sen jäätyä asentoonsa. Muuten ok, mutta seisomisessa koira nytkähti ikään kuin odottaen lentävää palkkaa. Kaukoista tehtiin avon kaukoja ja seisomisia paristakymmenestä metristä. Hyvin sujui. Loppuja vaihtoja tehtiin lähempää. Tehtiin vielä merkillistä ruutuakin. Alkuvalmistelut ei sujuneet. Koira ei hakenut katseellaan ruutua, tuijotti vain merkkiä. Se kuitenkin juoksi hyvin merkiltä (kosketusalustalliseen) ruutuun. Kertaalleen merkillä erehdyin pysäyttämään koiran liian aikaisin ja sen jälkeen se tarjoilikin mieluisampaa merkin sivussa oloa. Kävisi sekin, mutta haluan koiran olevan merkin takana. Aina toisella käskyllä se korjasi merkin taakse. Tarvii taas pohtia tätäkin.


Lopuksi RINNALLE vielä ruutua. Vietiin yhdessä palloa ruutuun. Ensin lähetys läheltä, sitte vähän kauempaa ja lopulta kisamatkalta. Hyvin läksi. Hoksasin, että penne tarjoilee jo ruutuakin. Tehtiin sitten lähetyksiä parista metristä ja pallo aina lensi pennen mennessä ruutuun. Otettiin vielä jokunen luoksetulokin.


---


RIN on myös ilmaisuruutuillut. Eli sille on tallottu n. 2 x 2 metrin alue, johon on laitettu purkkeja. Pentunen ymmärtää tallatun alueen merkityksen ja ilmaisut on olleet hyviä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti