keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Treeniä ym.


SARAN agitreeneissä oli pari kinkkistä radan pätkää maanantaina ohjelmassa.Ekassa putkesta muurille mennessä oli laajaa kaarta. Tähän otettiin avuksi koiran hakeminen putkesta. Näin saatiin useita metrejä pois koiran liikkeestä. Sarahan hakee hyvin kepit, joten tässä ei haitannut yhtään vaikka jäinkin muurin taakse käskyttämään. Keppien jälkeen koira sukelsi väärään päähän putkea, jos en kiirehtinyt ohjaamaan koiran edelle. Koira kesti hyvin vedätyksen ja näin homma toimi hyvin :)


Toisessa ekalla kierroksella jaakotin 4. esteellä. Se ei vaan toimi tuossa sillä putki vetää liikaa ja sinnehän koira menikin. Kunnolla siis haltuunotto putkien lähellä. A:n alasmenolla valssasin. Valssatessa Sa lähtee mukaan eikä pysähdy. Tähän siis mukaan vapautuskäsky, jotta ittelle jää parempi mieli ;) Kaikista kinkkisintä oli saada Sara oikeaan päähän putkea. Tähän tarvittiin laajempaa oikeaan putkipäähän suuntaavaa kaarta pituudelle ohjatessa. Pituuden jälkeen toimi koiran huomion kiinnittäminen sen nimellä ja sitten jämäkkä ohjaus oikeaan päähän. Pelkkä tässättely ei nyt riittänyt.


---


RINNA teki tiistaina vain vähän agilityä. Pentu oli kolmijalkainen osan perjantaipäivästä (sama takajalka, jonka varvas kipuili pari viikkoa sitten) ja sen takia se on ollut levossa siitä lähtien. Siksi nytkin puuhailtiin lähinnä vain kevyttä tekemistä eli tokoa mielen virkistykseksi. (Penne alkaa olla jo aika energinen :p Mullekin teki hyvää ottaa vaan rauhallisesti, sillä oon ittekin edelleen kipeenä ja edellispäivän Saran treenien jälkeen olin aika poikki.) Agilitynä tehtiin puomin alastuloa. Hyvin se sitä tarjoaa, mutta pitää vielä vahvistaa sitä ennen kuin alan itse liikkumaan. Lisäksi tutustutin pennun keppeihin. Naksuttelin sille ekan välin hakua. Päästiin jo siihen asti, että keppien ollessa vasemmalla puolen pentu menee oikeasta välistä sisään ja kiertää seuraava kepin. Keppejä ei ole vielä tarkotus viedä pidemmälle. Työstetään vaan sitä ekan välin hakua eri kulmista. Tokopuolelta tehtiin maahanmenoja, eteentuloa, perusasentoa ja seuruuta. Rinnan kanssa on tehty aika vähän perusasento- ja seuruutreenejä, pitänee ottaa ne työn alle. Seuruussa toimii parhaiten namin pitäminen 10-20 cm kuonon yläpuolella (tarkkana vaan ettei ala poikittamaan). Imuttamista tehdään myös, siten kun voi tehdä pidempää pätkää ja käännöksiä. Tehtiin myös peruuttamista ja kosketusalustaa. Penne hakee alustalle hyvin jo kauempaakin, mutta sitä kestoa pitää työstää. Eikä pentunen mennyt edes yhtään kertaa putkeen, sain sen jopa kutsuttua putken suulta pois!


---


RINNA on jatkanut ilmaisuruutuja. Ne on hyvää viihdettä. Muuten sille on tehty pienempiä ruutuja, mutta kertaalleen sotkin sille n. 4 x 10 m kokoisen alueen ja sinne laitoin 5 purkkia. Päästyään irti Rin veti rallia. Nenä sillä oli auki, sillä se pysyi kutakuinkin alueella. Aikansa rallateltuaan Rinna ilmaisi hyvillä maahanmenoilla kolme purkkia aika nopeaan tahtiin. Rimppa tekee ilmaisut hyvin etäälläkin minusta ja odottaa maassa kunnes tulen avaamaan purkin ja vapautan sen. Sitten pentu alkoi taas rallatella, joten vaihdoin SARAAN, joka sai etsiä jäljelle jääneet kaksi purkkia. Saralla oli vaikeuksia alkuun. Patistelin sitä takaisin hommiin muutaman kerran. Mutta sitten kun koira löysi ekan purkin, niin toinenkin tuli nopsaan. Sarppa ei vissiin alkuun ymmärtänyt mitä oltiin tekemässä :p


---


Nyt kun oon ollu kipeenä, niin Rinnakin on saanut olla sohvalla. Rinna tykkää!Sara-eläin viltin sisässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti