tiistai 9. marraskuuta 2010

Agittelut


Maanantaisissa SARAN ageissa tehtiin seuraavia radan pätkiä:Ekassa pätkässä arvatenkin ekaa kertaa A:lle meno oli haasteellista, aiemmin kun koira oli mennyt putkeen. Sara kun olisi mennyt uudestaankin putkeen. Koiran nimen sanominen sai aikaan vain katseen käännön, jonka jälkeen koira meni putkeen. Valevalssilla sain ensiyrittämällä koiran kulkusuuntaa muutettua, mutta huokasin helpotuksesta liian aikaisin ja koira oli taas putkessa. Seuraaville vedin sitten koiraa liikaa ja Sara meni putkeen toisesta päästä... Kun sain viimeinkin ohjauskuvion oikeanlaiseksi tehtiin oikein hienoa rataa :)


Toisella radalla otin hypyt ensin välistävetoina ja niitä seuranneen hypyn takaakierrolla (a-rata). Jäin ensin ohjaamaan sylkkärillä hyppyjen alle. Parempi kuintekin oli valssata hyppyjen keskellä. Kokeilin myös b-rataa. Se oli helppoa. Kepit ja pussi oli samanlailla sijoitettuna kuin edellispäivän kisoissakin. Videosta näkyy koiran vauhdin hidastuminen keppien loppua kohden. Se johtuu minun hidastamisesta. Nyt saatiin paljon nopeampaa pujottelua, kun vedätin kepeillä ja valssasin niiden jälkeen. Tarvii ottaa kepitkin treenin alle, jotta koira irtoaa niilläkin loppuun saakka vauhdilla tein minä mitä vain. Tällä hetkellä siis sivuttaisetäisyyttä kärsii ottaa, samoin vedättää voi, mutta kunnolla taakse jättäytymistä kepit ei kestä.


Lisäksi tehtiin puomilla irtoamista. Pii palkkasi koiran minun jäädessä seisomaan puomin alkupäähän. Sara juoksee täysiä alastulolle asti, jossa se vaihtaa raviin. Toistaiseksi vahvistetaan vaan irtoamista, josko koira saisi varmuuden kasvaessa siinä samalla myös enemmän vauhtia puomin loppuun asti.


---


RINNAN tiistaivuorolla aloitettiin takaaleikkauksilla suoran putken kanssa. Eipä ollut ongelmia. Ohjauskuvioita tehtiin myös siivekkeiden kanssa. Tehtiin yhden siivekkeen kiertoja ja kahdella siivekkeellä valssaten kahdeksikkoa. Hyvin meni, Rin tarjoilikin näitä. Sitten puomin alastuloa. Penne tarjoilee jo 2on2off-asentoa. Hyvä Tintta! Minikeinu on niin matala ettei pentu vielä ymmärrä jotta kaikki tassut pitäisi olla laudalla. Kun ohjaan pennun sivusta, sillä on toinen puoli tassuista maassa. Tässä keksin ohjata itse peruuttaen ja johan kaikki tassut pysyi laudalla paremmin. Pari kertaa tehtiin pussiakin. Ja tokikin siellä täällä tarjoiltiin maahanmenoja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti