perjantai 4. tammikuuta 2013

Hyppelyä

HAU:lla alkoi kertakuiset hyppytekniikkatreenit. Hyvä, että on useampi silmäpari seuraamassa! SARA oli medi. Ensin tehtiin perussarja ja kasvava sarja viidellä esteellä. Sarppa tartti lisää draivia ja sitä saatiinkin lisäämällä putkea ja omaa liikettä mukaan. Seuraavaksi arvioitiin etäisyyttä. Tarkoitus oli venyttää kahden hypyn väliä siihen asti, että koira otti kolme maakosketusta välissä. Alku oli perussarjasta ja viimeisten esteiden väli vaihteli. Sara aloitti 12 askeleen välillä, jossa se teki kaksi maakosketusta. Muistaakseni venytettiin väliä yksi askel kerrallaan 16 askeleeseen (tai 18?) ennen kuin tuli kolmas kosketus. Siitä lähdettiin takaisin päin.

RINNA teki välit maksina. Perussarjalla se niputteli taas hyppyjä yhteen. Tätä korjattiin laittamalla palloa eri väleihin. Putki sarjan takana tuo liikaa vauhtia, samoin myös ennen sarjaa. Ehkä olisi hyvä kokeilla putkea todella kaukana sarjasta? Kasvavaan sarjaan oli hyvä lisätä oman liikkeen häiriö. Siinähän koira joutuu kuitenkin pidentämään askellustaan. Etäisyyden arviointi aloittettiin Rinnan kanssa 16 askeleesta, jossa koira kykenee tekemään välin yhdellä kosketuksella. Kasvatettiin väliä nyt 20 askeleeseen, jossa seinä alkoi tulla vastaan, ei suinkaan siksi, että Rinna olisi kolmatta kosketusta ottanut :p

---

Jäätiin vielä tokoilemaan. SARALLE ensin merkkiä putkella ja ilman. Vauhtia haettiin ja sitä saatiin. Sitten tunnari, jossa kanssa keskityttiin vauhtiin eli palkkasin vauhdista koiran. Seuraaminen oli äänetöntä eikä edistämisestäkään pitänyt huomautella. Keskityttiin nyt käännösten jälkeisiin pysähdyksiin. Näitä pitää muistaa vahvistella välillä. Treenaamatta näissä perusasennot alkaa vinoutua. Kaukoihin olen ottanut nyt käyttöön takapalkan. Joskus aiemmin olen tätä Saralle kokeillut, mutta se ei silloin toiminut. Nyt tuntuu toimivalta. Hieman se koiraa jumittaa, mutta uskon toistojen myötä jumituksen vähenevän. Kertakäskyllä kuitenkin tekee vaihdot. 

RINNAKIN teki pitkästä aikaa tunnaria ja vielä ekana liikkeenä. Ekalla yrittämällä se ei lähtenyt käskyllä kapuloille. Ulkoa kuului ääniä, koira ehkä keskittyi niihin. Otettiin alusta, nyt koira totteli käskyä, mutta haukahti mennessään. Mun mielestä se haukahti enemmänkin niille äänille kuin liikkeeseen liittyen... Loppuosa sujui hyvin. Haistelu oli siistiä, tuontivauhti laukkaa, kapulaa ei pureskeltu ja luovutusasento oli suora ja tiivis.

Sitten seuraamista, joka oli hyvää! Paikka hyvä ja koira just sopivan tiiviisti. Tätä lisää kiitos. Luoksetulon stoppia tehtiin putkirallin kanssa. Oli terävää. Kaukoissa käytin palkkana putkeen juoksua tai nakkasin palloa. Putket tuntuu vähän liikaa vetävän koiraa, se saattaa vaihtoja tehdessään vinoutua niitä kohden. Tehtiin vielä liikkeiden välejä, etenkin palkkauskohtia. Lisäksi tehtiin paljon edestä ja muualtakin sivulletuloa. Nämä on nyt rempallaan, herkästi koira tulee pompun kanssa.

Lopuksi Rin teki vielä keppejä. Siihen toiseen väliin on vaan niin vaikea vääntyä edelleekin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti