maanantai 7. tammikuuta 2013

Persiistä

Eli persjätöt oli RINNAN aksassa teemana. Treenit ei suinkaan olleet persiistä, vaan koin ensi kertaa Rinnan kanssa sen kuuluisan "flown" <3 Edes rimojen tiputtelut ei pilanneet fiilistä, sillä niitä ei tippunut yhtään!



Persjätöt tehtiin ennen ekaa putkea, ennen keppejä sekä hypyillä 8.-9. ja 11.-12. Kuvittelin osaavani persjätöt, mutta väärässä olin :p Ajoittamisessa olen niidenkin kanssa myöhässä.

Lisäksi tehtiin pakkovalsseja. Esteiden merkkaamista pitäisi treenata lisää.

---

HAU:n tokoissa tein kummallekin palauttelut viikonlopulta. Paikallaanoloissa koitin saada SARAA tekemään virheen. Istumisessa en onnistuinut, mutta makuussa koira meni lonkalleen. Korjuutin sen käskyllä. Lisäksi työstettiin nopsempia perusasennosta maahanmenoja paikkamakuuta ajatellen. Pidin koiran perusasennossa ja juttelin Inkalle niitä näitä. Välillä käskinkin koiran maahan. Tavallisella maahanmenokäskyllä maahanmeno on hidasta, mutta uudella maahanmenotyylillä se onnistuu nopeammin :)

Kaukoja tehtiin nyt lelutakapalkalla. Vaihdot onnistui hyvin. Lelu takapalkkana on namia parempi, sillä koira ei jähmety siitä niin paljoa. Seuruussa koitin saada koiran äännähtämään. Onnistuin ja koira sai tukistusta. Sittemmin se ei enää äännellyt.

Olen ajatellut alkavani nostamaan RINNAN virettä seuraamisessa. Sehän on nyt puolisen vuotta työstänyt tekniikkaa lähes pelkästään namipalkkauksella. Nyt otin lelun käyttöön ja koiran asenne muuttui heti. Samalla toki tekninen suoritus kärsii. Eniten tämä näkyy pomppuisana seuruuna. En tiedä oliko sattumaan vai ei, mutta hakutuksen jälkeen seuraaminen oli tasaisempaa. Haukku saattoi koiralta päästä muuallakin, mutta sen sai käskyllä loppumaan. Tarvii kuitenkin pitää selkeät säännöt haukkumisen kanssa. Lisäksi voisi miettiä lisää patoamistakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti