keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Treeniä

Käytiin Purinalla. Ensin aksaa, hyppytekniikkaa.Ensin tehtiin perussarjaa ja kasvavaa sarjaa yksittäin. Sitten yhdessä. SARALLA meni kaikki ookoosti. Putkelta se sai perussarjalle hyvin vauhtia ja ladattua vauhdikkaan näköisesti muurillekin. RINNAN hyppyjen niputteluun ei vaikuttanut kauempana oleva putki eikä sarjan jälkeinen muuri. Se niputti silti putkea ja muuria edeltävät hypyt yhteen.

Molemmat työsti kepittelyään. SARA teki ensin vauhdilla kepeille tuloja. Se taipui vauhdista huolimatta hyvin toiseenkin väliin. Umpikulmista haku sujui hyvin. Avokulmiin koitin koiraa ensin auttaa, mutta sähläämiseksi se meni. Sara haki aloituksen hyvin, kun seisoin vain paikoillani ja koira sai itse hakea välin :p RINNAKIN työsti umpi- ja avokulmiaan. Umpikulma sujui, avokulma vaatii vielä lisää treeniä. Vedätys putkea kohti oli paha.

Sitte tokoa. SARA teki ensin vauhtimerkkejä. Samassa suorituksessa oli nyt sekä vauhti että tarkkuus. Sitten ruudun paikan hakua läheltä lelulla palkaten. Lelupalkkus sai aikaan koirassa överit :p Seuraavaksi vähän seuraamista. Työstin edistysongelmaa, mentiin nyt ihan nami nenässä kiinni. Ääniä ei päässyt. Sitten vielä kaukoja. Saralle on nyt lanseerattu takapalkkausta kaukoihin. Aiemminkin olen yrittänyt, mutta silloin se tuntui mahdottomalta. Nyt tuntuu jo mahdolliselta. Nyt takapalkka aiheutti sen, ettei koira noussut maasta istumaan. Kävin sen pari kertaa nostamassa ja sen jälkeen koira alkoi tekemään vaihdon itse. Muut vaihdot sujui, tosin vähän jähmeästi nekin vielä.

RINNA teki ensin seuraamista. Seuruutin sitä ruutua ja putken suita päin. Ensin koira meinasi äännellä, mutta huomautuksella lopetti. Seuruutin koiraa myöskin ahtaissa esteväleissä. Tuntui koiraa ensin vähän häiritsevän, mutta sitten ei enää. Seuraaminen tuntui taas hyvältä. Sitten Rin teki putkirallin yhteydessä luoksetulon stoppja. Ne oli vähän pomppuisia. Sitten kaukoja. Ensin avona, sitten pelkkä istumaannosto ja pidempi odotus ennen palkkaa. Ei se alkanut itse tarjoilemaan vaihtoa tässä. Lopuksi vielä koira sai kiehnätä jaloissa ja palkkasin sitä tästä välillä pallolla.

Mennen tullen kuljettiin kävellen (6,5 + 7,5 km). Tullessa poikettiin jätemäelle, jossa koirat sai noutaa pudotetut esineet. Jätin esineet mäen juurelle ja lähetin koirat matkaan mäen päältä (matkaa n. 100 m). RINNALTA pääsi jälleen lähtöääni. Pitäisi nyt tosissaan alkaa puuttumaan siihen :p Koiran juostessa takaisin se joutui ohittamaan juoksijan. Ei ollut ongelmia. Palkkasin koiran suoraan vauhdista. Tein erikseen luovutuksia ja osaa se ne. Eli voisi yhdistää tuonnin ja luovutuksen. SARA pysähtyi kymmenisen metriä mentyään ja jäi töllöttämään. En sanonut mitään ja koira kiihdytti taas vauhtiinsa ja juoksi hyvin esineelle asti. Mikälie ajatuskatkos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti