sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Vuokkosilla

Vuokrattiin Tiinan kanssa taas treeniaikaa Vuokkosilta. Koirat teki vuorotellen. SARA teki ensin seuraamista pari kaaviollista liikkurointuna. Ekassa koira ei ollut ihan tarkkana, mutta toinen oli parempi. Pari äännähdystä kaiken kaikkiaan, ei sen enempää, mutta nekin on jo liikaa. Jäävät asennot toimii nyt paremmin, kun kävelen itse hieman normaalia hitaampaa tahtia. Maahanmenojen nopeutta ja seisomisen terävyyttä pitää ylläpitää säännöllisesti.

Seuraamisessa tarkasteltiin etenkin vasempaan käännöksiä. Ne tuntuu huonommilta kuin onneksi näyttää:

Sara normaalisti ja hitaasti.

Kaukot ei edelleenkään ole täydelliset, mutta on ne edistyneet sentään. Edelleen on siis vielä töitä näissä:

Kaukot ensin, kaukot sitten.

Luoksetulossa kokeiltioin uutta käskysanaa stoppiin. "Sto" jää mulla vähän laimeasti sanotuksi, "Stoppi" on terävämpi. Nyt tein pysäytykset vielä vartaloavuilla. Saa vielä tehdä töitä, että seisominen tapahtuisi napakasti pelkällä äänellä.

RINNA aloitti vuoronsa luoksetulon stopin treenauksella. Rinnalla pysähtymiskäskynä on käsimerkki, mutta muutin käden huitaisun tapahtumaan sivulle entisen eteen heilauksen sijaan. Näyttää toimivan. Tosin treeniä tämäkin vielä kaipaa. Palkkaukset hoiti pääasiassa Tiina koiran taakse, välillä palkkasin minäkin.

Seuruun lelupalkka on tuonut hyvin asennetta seuraamiseen :) Sen myötä on toki tullut myös pieniä kauneusvirheitä, suuremmilta ollaan vältytty. Liikkeellelähdöt teen nyt ainakin toistaiseksi namittamalla lähtöäänen poistamiseksi.

Rinna seuraa ja Rinna juoksuseuraa.

Jäävissä maahanmenot toimii nyt lelupalkalla. Seisomisien pompsahdukseen auttaa myös minun hieman hitaampi vauhti.

Lopuksi Rinna sai juosta agilityhyppyjä ympyränä kumpaankin suuntaan (8 estettä ympyränä, rimojen korkeudet 45-65 cm). Ekalla kierroksella koira tiputti muutaman riman. Se sai niistä palautetta ja korjasi tyyliään niin, ettei rimoja enää tippunut :)

---

Vielä vetopäivitys. Päivitettävää ei kyllä oikeastaa ole, kun lajista on jouduttu pitämään vähän pakkotaukoa :/ Ensin lauhojen säiden myötä oli liian liukasta ja nyttemmin on liian hiekotettua :/ Lammen jäällä voisi vedättää, mutta tällä hetkellä siellä on liian upottavaa ja koirielle liian raskasta. Päivityksen arvoista on kuitenkin se, että pisin matka kaatumatta on nyt kilometri! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti