maanantai 28. tammikuuta 2013

Iltaa

RINNAN rallattelurata:Nelosen persjätössä olin melkein ajoissa. A:lle vein leijöreiden muurin yli (saattaen koira kävi helposti hyppäämässä neljäntoista väliin). Persjätöllä sitten A:lta kepeille (en uskaltanut tehdä vauhdilla). Kokeilin kepeille myös sylkkäriä. Ei nyt sujunut, pitää treenata lisää. Kympillä jaakotus. Persjätöllä sitten kolmeltatoista neljälletoista ja jaakotuksella putkeen. Ja persjätöllä taas seittemältätoista kahdeksalletoista.

Rinna kävi kiihkeänä, mutta koira oli kuitenkin kuulolla. Rimoja taas lenteli. Osa hypyistä oli Rinnalle vaikeissa kulmissa (8, 13 ja 17) ja paremmin esteille saattaen rimat pysyi.

---

HAU:n tokoissa kumpikin sai palauttelut viikonlopulta.

SARA oli paikallaanoloissa mukana. Sekä makuussa että istumisessa käveleskelin ympäriinsä ja koitin saada koiran makuussa lonkalleen tai sitten istumisessa liikauttamaan tassuaan. En onnistunut :) 

Sitten Saralle luoksetulon pysäytyksiä siivekkeiden kierroilla ja putkella. Uudet seisomiset oli hyviä, kunhan vain ensin koira muisti mitä käsky tarkoitti. Se tarjosi alkuun maahanmenoa ja istumistakin... Maahanmenoja tehtiin sen jälkeen ja koira sekotti ne seisomiseen. Pidin taukoa välissä ja siltikin sama jatkui. Lopulta koira alkoi tekemään maahanmenot maahanmenoina. Näissä tarviin apusilmiä erottelemaan hyvät ja huonot. Seuraamisessa koira edisteli jälleen hieman. Tuntuu, että joka treenikerta työstetään tätä ja saadaan paremmaksi, mutta kuitenkin seuraavalla kerralla aloitetaan taas alusta. Pitäsiköhän ottaa kovemmat keinot käyttöön? Jäävät oli hyvät. Samoin kaukot toimi nyt sekä läheltä että kaukaa hienosti.

RINNAKIN teki luoksetulon stoppia. Eilisen jäljiltä kokeilin suullista käskyä stoppiin. Toimii yhtä hyvin kuin käsimerkkikin, mutta on varmaan jalostettavissa paremmaksi. Kaukoissa tehtiin avoimen vaihtoja ja koira teki kaikki kertakäskystä. Seuruussa Rinna painoi ja edisti rumasti. Oli melkein yhtä rumaa kuin ennenkin. Argh! Mun hermojen lepuuttamiseksi tehtiin pätkät pelkkää imutusseuruuta :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti