perjantai 20. joulukuuta 2013

Aksaa & tokoo

SARPPA pääsi eilen muutaman viikon tauon jälkeen aksaamaan. Tassu kestää nyt. Haavasta muistuttaa enää arpi anturassa.Tehtiin rataa etu- ja takaperin. Rataan mahtui paljon päällejuoksuja saksalaisina ja twisteinä

---

Tänään tokoiltiin ATD:llä. SARA työsti ensin merkkiä. Haluan sille voimaa merkille menoon ja haluan opettaa sen menemään merkille aina tietyllä tavalla. Tarvii vielä vähän miettiä miten tämän käytännössä opetan. Käytin nyt rimaa maassa (speed bump parempi) merkin vieressä saadakseni koiran askeltamaan tietyllä tapaa sen mennessä merkille. Toimii ehkä. Tehtiin merkille lähetyksiä myös seuraamisesta. Seuraamisessa keskityttiin perusasentoihin, käännösten jälkeiset on edelleen vaikeita. 

Sitten tehtiin pieniä temppuratoja tunnarille. Oikea kapula oli näissä joko näkyvillä tai piilotettuna hiekkaan. Ensin mukamas hyppynouto, mutta kapulan heiton jälkeen käännyttiin ympäri ja koira saikin tehdä tunnarin. Sitten hyppynouto metallilla, josta lähetin koiran suoraan paluuvauhdista tunnarille. Sitten pieniä aksaratoja, joissa itse seisoin paikoillani ja ohjasin koiraa kaukona. Koira teki hypyn ja kepit minusta poispäin, mutkaputkella koiran kääntö takaisin päin ja sitten joko A-este tai puomi, jonka päässä oli tunnari. Lopuksi vielä liikkuroitu tunnari, jossa kapuloissa oli useamman ihmisen hajua. Kaikista tunnareista koira suoriutui hyvin.  

RINNA teki ruutua sille sopivalla tavalla. Eli vähitellen matkaa pidentäen ja joka kerta koira juoksi ruudun taakse asti :) Lisäksi tehtiin seuraamista ja siihen jääviä. Uudet asennot ei edelleenkään toimi ilman apuja, mutta seuraaminen oli hyvää. Lopuksi vielä kaukoja. Muut vaihdot sujui, mutta se m-s-lyhennyt ei edelleenkään etene. Sille pitää tehdä jotakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti