sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Rimppaa

RINNAN kanssa käväistiin eilen piirin vapaavuorolla tokoilemassa.

Aloitettiin ruudulla tai ennemminkin kosketusalustalla. Alustaan pitää yhdistää käsky, ei Rinna sitä muuten ymmärrä. Sitten tehtiin hyppynoutoa vinoilla heitoilla. Rinna alkaa osata nämä jo aika kivasti. Seuraamisessa koiralla oli hyvä asenne, ei yhtään äännähdystä. Työstin juoksussa edistämistä pois tekemällä äkkipysähdyksiä. Rinna reagoi näihin hyvin. Sitten myös käännöksiä hitaalla temmolla. Täyskäännöksessä vasempaan kontakti tippuu, muttei enää tavallisessa käännöksessä. Sama oikealle. Jäävistä maahanmenon ja seisomisen otin nyt seuruussa. Tasajalkatekniikka vaatii vielä paljon treeniä, mutta kyllä se sieltä tulee! Istumisessa Rin jäi monesti seisomaan. Se niiaa, muttei kuitenkaan istu. Hitaassa vauhdissa se osaa paremmin. Tätä saapi siis vielä treenata. Kaukoista kaikki vaihdot m-s-vaihtoa lukuunottamatta onnistui n. 15 metristä. I-s on vielä aika epävarma ja muitakin on hyvä vielä vahvistella. M-s-lyhennyksen koira osaa edelleenkin vain avuilla metrin päästä.

---

Tänään käytiin ensin Inkan kanssa Luukissa treenaamassa maastoja. Maa oli paikoin jäässä, paikoin sulaa. Rinnalle Inka teki jälkeä puolisen kilometriä seitsemällä kepillä. Tällä kertaa panostus oli kulmissa ja Inka talloi ne huolellisesti tiheämmällä askelluksella. Jälki sai vanheta puolisentoista tuntia. Janalla (n. 15 m) koira lähti ekalla vinoon ja jouduin lähettämään koiran uusiksi. Jäljen nosto oli hyvä. Jälki mentiin taas juosten. Jouduin käskyttämään koiraa välillä pysähtymään eikä se kunnolla totellu. Nämä treeniin. Pari kertaa pysäytin vahingossa koiran juuri ennen keppiä ja kerran kulmassa. Kepeillä se ei tuottanut ongelmaa, mutta kulmassa tuotti. Rinna selviytyi kuitenkin siitäkin. Kulmat muuten sujui hyvin. Kepit koira ilmaisi nyt hyvin. Rinna joutui vähän keppejä etsiskelemään, sillä ne oli laitettu hieman haastavasti esim. puunrungon alle, kiven taakse ja puun juureen. 

Jälkien vanhetessa tehtiin esineruutua. Kokoa ruudulla oli n. 20 x 50 m. Rinnalle laitettiin ruutuun kaksi esinettä: keskelle eteen ruusuke kannon päälle ja oikeaan takanurkkaan nahkalompakko. Ekalla lähetyksellä koira sai hajun ruusukkeesta ja se malttoi paikallistaakin sen. Toisella lähetyksellä löytyi heti lompakko. Koira teki ruudussa hyvää työtä, mutta luovutukset oli rumia ja siirtymä huono. Niihin treeniä.Seuraavaksi siirryttiin aksan pariin Timo Rannikon koulutukseen Purinalle. Rinna kävi kuumana. Rimat lenteli, mutta koira oli aika kivasti ohjattavissa kuitenkin. Lähdöissä Rinnaa pideltiin kiinni. Tämä nosti entisestään koiran kierroksia. Pitäisi saada pian lähdöt kuntoon! 

Sara söi kuvan:


Rinna ei kertaakaan mennyt neloselta vitoselle mentäessä putkeen. Olin yllättynyt :p Nelosella lähetys takaakiertoon, sitten persjätöllä eteenpäin ja vitosella ohjaus takaakiertoon. Sen jälkeen persjätöllä omaksi linjaksi kutoselle puomin puolelta. Kokeilin myös ohjata kutosta toiselta puolen, mutta se teki seiskan ohjaamisen mahdottomaksi. En millään päässyt koiran edelle. Ysillä koiraa piti kääntää kohti putkea. Mun ohjaukset on liian suuret Rinnalle. Rinna kun tekee kaiken suuresti, niin mun ohjauksen pitäisi olla pienempää. Koira löysi putken suun pienellä kädeneleellä lähetettynä. Isommalla käden heilauksella se kiersi väärään päähän putkea. 

Kaksitoista kannatti ohjata poispäinkäännöllä, jolloin sain etumatkaa neljääntoista ohjaukseen. Rinna meni sinne herkästi vitosen kautta, mutta kun sain etumatkaa niin ehdin ohjaamaan koiran hallitummin putkeen. Tätä pidemmälle ei Rinnan kanssa tällä kertaa ehditty. Pitää joskus toiste rakentaa samainen rata ja vääntää lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti