sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Hämäriä puuhia

Päivemmällä jäljestettiiin Vaakkoissa. Tiina teki RINNALLE n. 850 m pituisen jäljen kuudella kepillä. Se vanheni puolisen toista tuntia ennen ajoa. Janaa oli pitkästi ja sitä sivusi kallion reuna tukemassa suoraa menoa. Siltikin koira sahasi edestakaisin sivuttain. Alun se meni suoraan ja sitten lähti sivuttain. En tiedä oliko siinä joku kulkenut vai eikö koira vaan edelleenkään osaa kulkea suoraan liinan kirityessä. Lähetin siitä uudestaan. Kulmat Tiina oli tallonut hyvin ja kulmia oli tukemassa luonnon puitteet. Siltikin joissakin kulmissa koira tarkasteli. Lopussa kulma oli kohden tietä ja siinä koira kääntyi ympäri ja lähti taaksepäin. Mentiin satasen metriä takaperin, kunnes koira kääntyi itse oikeaan suuntaan. Toistolla koira selvitti tiensä loppuun asti. Jännä homma. Kaikki kepit löytyi. Alussa ja lopussa ilmaisut oli aika väkisin tehtyjä, mutta osa ilmaisuista oli rennompia.

*

Illemmalla treenattiin hakuporukalla Viilarin kentällä. Siellä on hyvä valaistus. Rinnalle otettiin kaksi liikuvaa maalimiestä näkyvillä. Keskilinjalla en kuljettanut koiraa vaan maalimieheltä toiselle mentiin risteilyllä. Hallintaan ottoon voisin ottaa namit avuksi, saisin siten koiran selkeämmin tulemaan sivulle. Nyt koira juoksi herkästi ohi :p Maalimiehille Rinnalla on hyvä motivaatio. Se alkoi varastelemaankin niille. Ekan se sai anteeksi, mutta toisella käskin takaisin. 

Ennen ja jälkeen treenin otettin haukutus. Rinna lähtee ihan hyvin haukkumaan vieraillekin ihmisille. Treenin jälkeen otettuna haukku tuli paremmin.

Lopuksi otettiin vielä vähän tottista. Rinna teki seuraamista henkilöryhmässä ja olipa vaikeaa. Juuri äsken koira oli saanut herkkuja henkilöiltä ja nyt ei olisin saanut mennä niiden luokse! Käskin koiraa pariin kertaan maahan rauhottumaan ja sen jälkeen koirakin alkoi toimimaan. Siltikin hieman liian korkealla vireella mentiin, vinkua tuli. Ehdottomasti tämän kaltaiset treenit ohjelmistoon!

Toisen treeneistä tuli bongattua idea. Eteenmenoon laitetaan leluja kasallinen. Näin voi tehdä monta toistoa ilman, että tarvii viedä sitä lelua välillä!

SARAKIN pääsi vielä kentälle. Se on vähän huolestunut vuoden vaihtumista enteilevästä paukkeesta, mutta kentälle päästyä sitä ei enää huolestuttanut. Otin ensin seuraamista ja pääsin puuttumaan alun kontaktin tippumisiin. Pitäisi käydä useammin vierailla kentillä! Tein pitkän seuruukaavion, jonka lopuksi liikkeestä istumisen. Koira oli kuulolla. Työstettin myös muita jääviä, niissä on aina tekniikassa hiomista. Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin kierroilla. Stopit oli kaikki hyviä, maahanmenot oli aluksi huonoja, mutta parani treenin myötä. Kaukoja tehtiin läheltä. Tässä kohtaa kuului pauketta, mutta Sarppa teki hyvää työtä siitä huolimatta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti