maanantai 9. joulukuuta 2013

Tassujen uutiset

SARA oli viikon saikulla. Sen tassu kestää nyt lenkit ilman ja treenit tassu paketissa. Toivottavasti haava paranee kunnolla viikossa. Nyt kun Saran tassu siis alkaa olla kunnossa, niin RINNALLA on oikean etujalan uloimmainen kynsi halki. Sille nyt saikkua vuorostaan :/


Perjantaina kimppatokoiltiin Kannelmäen Trumpettikujan kentällä. Satoi räntää ja kenttä oli loskasta liukas.Sara teki heti alkuun seuraamista kaaviollisen. Ajattelin koiran räjähtävän käsiin tauon jälkeen, mutta se tekikin tosi hyvää seuraamista! Tätä kun se tekisi aina! Muut liikkeet ei sitten mennytkään niin hyvin. Sara ällösi kentän loskapohjaa. Zetassa se teki istumiset ja maahanmenot hitaasti. Maahanmenossa saattoi jäädä kyynärätkin ilmaan. Kaukoissa se teki vaihdot teknisesti puhtaasti, mutta hitaasti. Tunnarissa kapuloille se menee tällä hetkellä liian itsevarmana. Se kun tietää missä se kapula on katsottuaan liikkurin toimia. Tässä sitä pitää tiputtaa vähän maan pinnalle.

Välissä tehtiin lyhyesti paikallaanolot, ensin istuminen ja sitten makuu. Molemmat oli ok.

---

Lauantaina käytiin piirin tokoissa. Aloitettiin paikallaanoloilla. SARA oli. Makuussa koira meni hitaasti maahan ja vielä hitaammin ja vajaasti se nousi ylös :/ Tehtiin sitten maahanmenoja ja perusasentoon nousuja. Parani. Istuminen oli hyvä.

Seuraaminen oli taaskin hyvää, samoin jäävät. Niitä vahvistettiin vielä erikseenkin. Kaukoissa koira teki vaihdot muuten oikein, mutta seisomaannousun lyhennys jäi välillä vajaaksi. Ruudussa tehtiin paikan tarjontaa eikä koira jostain syystä osannut nyt paikkaa ilman kosketusalustaa. Ohjattua tehtiin parin metrin päästä merkistä. Heitin noudettavan kapulan takaviistoon. Sara ei kuunnellut ja meni useasti suoraan kapulalle, hyi. Metallihyppynoudossa paluuvauhti hidasta laukka. Tunnarissakin koira tuli ravilla takaisin. Kapulat liikkuri laittoi koiraa hämäten ja haistelu oli hyvää.

RINNA aloitti vinoilla metallihyppynoudoilla. Oli ok. Seuraamisen alussa jouduin koiralle sanomaan paikasta ja se murisi vastaan... Sen jälkeen se kylläkin teki todella hyvää seuraamista! Teetin istumisia väliin ja koira kuuli oikein joka kerta. Muista jäävistä työstettiin vain tekniikkaa. Ruudussa Rinnakin oli jäädä liian eteen. Se juoksi hyvin taakse, kun juoksin sen kanssa kilpaa.

---

Sunnuntaina oli ATD:n kisanomaiset treenit. RINNA teki voittajan liikkeitä sovellettuna. Paikkamakuussa koira ei voinut mennä maahan tai nousta istumaan tassusiteen takia... Makaaminen sujui hyvin ja ällötys tassupakettia kohtaankin loppui. Seuraamisessa koira äännähteli alkuun. Jätin käskytykset pois ja ääntelytkin jäi pois. Kontakti katkeili jonkin verran. Liikkeestä istumisen ekassa yrityksessä koira äänsi lähdössä. Toistolla ei ja loppuliikekin meni hyvin. Luoksetulo tehtiin vain maasta suoraan sivulle. Koira teki hyvin ilman törmäämistä. Ruudustakin tehtiin vain loppuosa eli ruudusta seuraamaan tulo. Oli hyvä. Tunnari tehtiin parin metrin päästä. Hyvä. Kaukot tehtiin viiden metrin päästä. Koiralle ei tuntunut olevan ihan selvää mitä oltiin tekemässä. Ekoihin vaihtoihin kaksoiskäskyt ja s-m- ja s-i-vaihdoissa koira eteni.  En palkannut koiraa koko suorituksen aikana, muttei Rinna tunnu konkreettista palkkaa kaipaavankaan. Sen mielestä tekeminen ja sosiaalinen palkka runtuu riittävä :) Noin muuten paljon on vielä tekemistä.

SARA teki eeveeällän. Paikkaistuminen oli hyvä, makuukin, mutta sivullenousu oli jälleen vajaa. Taitaa olla jo tapa :/ Seuraamisen alku oli rauhatonta, pieniä äännähdyksiä ja kontaktin katkeilua. Loppua kohden koira paransi. Zetassa seisominen ja istuminen oli hieman vinoja, muuten hyvä. Tunnarissa Sara hieman pureksi kapulaa luovutuksessa, mutta lopetti käskystä. Ruutuun laitoin alustan valmiiksi. Se oli muuten hyvä suoritus, mutta koira tuli väärälle puolen seuraamaan... Luoksetulo oli hyvä. Koira tuli hieman normaalia hitaampaa ja pystyi tekemään pysähdykset hyvin. Ohjattu nouto oli ok. Kaukoissa koira äännähti maahanmenossa. Kielsin ja otettiin liike alusta. Nyt meni hyvin. Metallihyppynouto oli hyvä.

2 kommenttia:

  1. Biotiinin lisääminen ruokaan auttaa kynsiin. Minä alan lisäämään sitä ruokaan aina ennen talven vetokautta, jotta tassut ja kynnet kestäisi paremmin. :)

    VastaaPoista