maanantai 2. joulukuuta 2013

Flipperinä

RINNAN aksassa oli teemana flippi. Eli myöhäinen persjättö, ohjaava puoli vaihtuu vasta, kun koira on suorittanut edellisen esteen. Näppärä ohjaus, kunhan vaan sen tekee oikea-aikaisesti :p
Oikea-aikaisuus on paljolti kiinni mun vireestä. Helposti ohjaan liian löysästi, jolloin en ehdi mihinkään tai toisena ääripäänä liian kiirellä hätäisellä ohjauksella. Nyt sain useasti itsestäni irti sellaisen sopivan kiireen ja ehdin tekemään flippejä ja ehdin jopa helposti takaakiertoon kympillekin. Kumpa vain saisin itsestäni irti tämän aina!

Tehtiin myös lähtöjä, keppejä ja keinua.HAU:n tokoissa paneuduttiin Rinnan ruutuongelmaan. Ongelmana on edelleen Rinnan pyörähdys ruudun etuosassa ennen oikeaan paikkaan taakse siirtymistä. Nyt saatiin lukko auki. Läheltä paikkaa treenatessa koira hakeutuu kerrasta taakse minun heittäessä palloa palkaksi. Lisäsin etäisyyttä vähitellen koematkaan asti ja näin koira teki joka kerta hyvin! Tehtiin ensiksi myös kosketusalustalla, mutta kun koira ei osaa alustan kriteerejä vielä tarpeeksi hyvin eikä mulla riitä maltti opettaa sitä Rinnan sätätessä. Inka opettikin Rinnalle alustaa ja saapi opettaa tämän loppuun asti :p Rinnakin kun tykkää nykyään Inkasta <3

Tehtiin vielä seuraamista. Nyt virettä oli vähän liikaa. Vähän tuli ääntä ja näistä koira joutui vähäksi aikaa jäähylle. Työstin edistämättömyyttä juoksussa. Nyt koira ei korjaantunut niin hyvin äkkistopeista. Seiniä päin seuruuttaessakin se kiilasi minun ja seinän väliin. Saatiin kuitenkin paremmaksi. Liikkeestä istumisessakin käytin pelkkää sosiaalista palkkaa. Ja kaikki meni oikein, jopa juoksusta! Ehkä tässäkin Rinnalla oli liian suuri palkanodotus eikä se keskity kunnolla tehtävään. Rinna on kyllä avannut niin mun silmiä sosiaalisen palkan suhteen. En ole ennen oikeasti ymmärtänyt miten arvokas keino sosiaalinen palkka voikaan koiralle olla. Tätä on ehdottomasti ylläpidettävä.

4 kommenttia:

 1. "Oikea-aikaisuus on paljolti kiinni mun vireestä. Helposti ohjaan liian löysästi, jolloin en ehdi mihinkään tai toisena ääripäänä liian kiirellä hätäisellä ohjauksella." Allekirjoitan tuon, vaikea on löytää oikea rytmi nopean koiran kanssa.

  Sitä paitsi tästä lähtien voin sanoa myöhästyneen persjätön jälkeen tietäväisenä: "Mä teinkin flipin." :)

  VastaaPoista
 2. Hei! Miks ei mitään mainintaa suurimmasta breakthroughsta eli Rinnan rakkaudenosoituksesta mulle!
  Ps. Vaadin tästä targettijutusta vaihtokauppaa, saat opettaa Sätkälle jotain hyödyllistä (ei, sätkiminen ei kelpaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lisäsin sen :D

   Mitä mä saan opettaa Sätkälle? Ja miksei muka sätkiminen ole hyödyllistä? :p

   Poista