sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Aussieita siellätäällä

Käytiin näkemässä Duke-veljeä ja samalla kuokkimassa Särkivaarojen treeneissä Jokelan kentällä. RINNA teki seuraamisesta henkilöryhmässä. Olin ennen kentälle menoa ottanut hieman seuraamista ja saanut sanottua koiralle ääntelystä. Kentällä se ehti vinkaista pari kertaa, joihin en ehtinyt puuttua. Muuten se oli hiljaista. Henkilöryhmässä kävellessä mun pitää miettiä tarkemmin askelluksiani, samoin Rinnan pitää työstää enempi takaosaansa. Sitten vähän häiriköintiä koiralle perusasennossa ja jätettyäni sen istumaan. Perusasennossa Rin kesti aika hyvin häiriöt, istumassa se meni kerran maahan. Lopuksi vielä Tytti haukutti Rinnaa. Nyt se kesti hieman painettakin, mutta kuormittui kuitenkin. Sen huomasi koiran purkaessa itseään juostessa lelun kanssa. Kaiken kaikkiaan Rinna oli aika kiva :)

*

Illalla oli ATD:n SM-kisoihin valmistautuvien treenit SARALLA. Halliin oli ripoteltu kaikki merkit jo valmiiksi ja häiriöksi. Sara aloitti ruudulla. Merkille mennessä hyppy oli vieressä ja senhän kautta koira meni. Parin kerran jälkeen se ymmärsi mennä suoraan merkille. Tähän häiriöön Sas on mennyt aiemminkin. Muuten ruutu oli hyvä. Seisotin koiraa hetken ruudussa ennen maahanmenoa ja palkkasin ruutuun, kun koira ei reagoinut liikkurin käskytyksiin. Sitten seuraamista. Sara äänsi kahteen kertaan alussa, joista huomautukset. Sen jälkeen se kykeni tekemään töitä äänettä ja seuraaminenkin oli ihan mallikasta. Zetassa en reagoinut liikkurin käskytyksiin laittamalla koiraa asentoon. Ekassa en reagoinut mitenkään, toisella suoralla kävelin hitaasti ja kolmannesta lähdin juoksuun. Koira toimi hyvin. Asentotreeniä tehtiin erikseen. Jätin koiraa seisomaan tai istumaan ja Iida yritti houkutella koiraa liikkumaan. Sara oli hyvä! Se jätti huomioimatta lähes täysin houkutukset. Vain kerran jouduin koiran nostamaan maasta sen toteltua maahanmenoa.

Luoksetulon jättöä treenattiin erikseen. Palkkasin koiran namilla vihjeestä ja maahanmenosta. Koira oli hiljaa. Kaukot tehtiin liikkurin ollessa kyykyssä koiran vieressä. Ne oli ok. Tunnarissa työstettiin kapuloiden rauhallista kohtelua samalla nopealla tuonnilla. Lähetyksen sijaan seuruutin koiran kapuloille (jouduin puuttumaan lähtöääneen) ja jätin sen seisomaan kapuloiden eteen palaten itse takaisin. Sarpsa haisteli nätisti kapuloita ja toi oikeat nopsalla vauhdilla.

Lopuksi otettiin paikallaanoloja. Istuminen ja makuu, molemmat ok. Tosin maasta istumaan nousu hieman hidas ja sitä työstettiinkin erikseen. Lisäksi erikseen makuutin koiraa pää maassa. Se kesti hyvin muiden treenaamiset lähellä, mutta vielä on kaikin puolin pitkä matka valmiiseen liikkeeseen.

*

Rinna oli aussieyhdistyksen viime vuoden pk-tulokas ja Sara tuli tokokoirissa neljänneksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti