torstai 20. helmikuuta 2014

Maketo

Maantantaisissa RINNAN aksoissa oli teemana viskileikkaukset. Ne sujui, mutta sitä ohjausta edeltävä valssaus oli taas vaikea. Se oikea ajoitus on vaan niin vaikeaa. Lähden helposti kiirehtimään liikoja vaikkei mikään kiire oikeasti ole. Onnistui tämäkin kuitenkin lopulta.

Lisäksi erikseen treenattiin kontakteista puomia ja keinua, keppejä sekä putkijarrua. Ja lähtöjä. Uudenlaisen lähestymistavan johdosta lähdöt nyt vaan toimii. Voisin enemmän keskittyä lähtöihin siirtymisiin kuin että vain palkkailisin koiraa istumisesta esteen takana. Välillä voisin palkata koiran lähettämällä sen takana olevaan vaikkapa putkeen. 

*

HAU:n tokoissa otettiin ensin paikallaanmakuurivi. Rin makasi hyvin, mutta voisi tehdä nopsemmat maahanmenot ja sivullenousut. Näitä työstettiin erikseen. Sitten Rin juosta kahdesta suunnasta putken kautta ruutuun. Ruutu oli koiralle vaikeasti, sillä sen takana oli A-este. Rinna ottaa häiriöitä takana olevista esteistä ja kieltäytyy menemästä ruudussa taakse asti. Putkesta vauhtia ottaen onnistui. Merkkiä tehtiin erikseen. Läheltä koiralla on hyvä tieto paikasta, mutta kauempaa vauhdikkaammin merkille tullessa se valuu sivuun. 

Seuraamista työstettiin eniten. Ei yhtään ääntä! Koiran asenne saisi olla tekevämpi, mutta toistaiseksi saa kelvata noin, kunhan ei vain ääntele. Työstettiin erityisesti takapäänkäyttöä ja kyllähän se siitä vetreytyi. Kaukoja tehtiin häiriössä. Sain koiran mokaamaan ja jouduin kaksoiskäskyttämään. Tätä lisää.

---

Keskiviikkona lenkkeiltiin Päivin kanssa Luukissa, mutta sitä ennen tehtiin esineitä. Hauskaa, kun pääsee tekemään taas maastoja :) Tallottiin suunnilleen kisakokoinen ruutu hakkuualueelle. RINNA sai viisi esinettä valmiiksi ruutuun: taakse työhanska risukkoon ja loput etualalle, kangaslompakko kaatuneen puun juurakon päälle, toinen nahkainen lompakko kiven päälle ja sormikas sekä lapanen risukkoihin. Työhanska ja sormikas oli Päivin esineitä, loput omia. Neljä ekaa esinettä nousi hyvin. Vikaksi jäi työhanska ja sen etsiminen sitten kestikin. Autoin koiraa kävelemällä kohti esinettä ja lopulta koira löysikin sen. Hanska vietiin uusiksi ruutuun koiran nähden vähän risukon sekaan. Rinna ei vaan saanut hajua siitä. Hanska piti siirtää vähän näkyvämmälle ennen kuin koira sen huomasi. Tarvii vissiin käyttää toistekin hanskaa ;)

Tykkäsin koiran työskentelystä ruudussa. Se teki töitä. Lähetyksiä ja luovutuksia tosin pitäisi treenata. Lähetyksissä meinasi haukkua päästä, näihin yritin puuttua, ja luovutuksessa koira juoksi ohi tai sitten törmäsi esinettä mälväten. Lähetyksissä namitin koiraa haukkumattomaksi ja luovutuksissa autoin sitä oikeaan paikkaan, tästä namit.

---

Torstaina juoksutettiin koiria Inkan kanssa Vaakkoissa. Eli viestiä. Sätkä juoksi juoksunsa ensin ja sen jälkeen RINNA. Olin jo valmiiksi B-pisteellä 300 metrissä ja sieltä kuljin lisää 400 metriin C:lle. Rinna juoksi pelkkää jälkeä A-B-A-C-A sekä vielä takaisin mulle, kun olin tullut takaisin 250 metriin ja siitä vielä A:lle. Sätkän hajut oli mukana B-pisteeseen asti. Kahdella viimeisellä lähetyksellä Rinna ei lähtenyt Inkalle heti vaan jouduin patistelemaan sen matkaan. Aika vähän patisteluin se lähti. Tietänee siis mitä tehdä, muttei kuitenkaan heti lähtenyt? Yhteensä juoksua tuli 1900 m. Mulle se oli joka kerta juossut hyvin. Näissäkin namitukset lähetyksissä piti koiran hiljaisena.

Sitten siirryttiin Luukin kentälle, jossa ammuin Sätkälle kahdesti. Rinna teki samalla paikkamakuuta kymmenisen metrin päässä. Se oli ok. Sitten tallottiin vielä esineruutu kentän viereen. Kokoa sillä oli n. 20 x 40 m. Rinnalle ruutuun laitettiin neljä esinettä. Taakse kaatuneen puun juurakkoon sukka ja puun taakse röhköpossu. Aika takana oli myöskin puun oksalla panta ja edessä kuopassa lapanen. Röhköpossu ja panta oli Inkan esineitä. Rinna löysi kolme ekaa esinettä aika kivasti. Vikaksi jäi panta oksalle. Se oli vaikea. Lopulta Inka kävi näyttämässä sitä ja sen jälkeen koirakin osasi paremmin kohdistaa hajulle. Lähetyksiä ja luovutuksia työstin samanlailla kuin edellispäivänäkin. 

*

Illalla oli vielä SARAN aksaa:


Eniten väännettiin esteitä 7.-10. Seiskalle päällejuoksu ja persjättö, josta kasille merkkaamaan ponnistupaikkaa valssaten. Ysille taas päällejuoksu ja persjättö. Puomi-putki-erottelussa piti koiraa pitää hallussa riittävän pitkään, että sai sen huonommasta kulmasta suunnattua paremmin. Tiukemmasta kulmasta lähetettynä koira ei osannut erottelua ja näki vain putken.  

Yhdellätoista ja kahdellatoista sitten takaakierto ja kolmelletoista persjättäen. Kuudellatoista sain koiran käännettyä näppärästi siivekkeen ympäri ihan vain kääntämällä koiraa. Esteillä 11.-13. kokeilin ohjata myös poispäinkäännöillä. Onnistui, tosin haparoiden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti