maanantai 24. helmikuuta 2014

Päivän treenilöt

Ensin kimppatreenailtiin Sirkuskentällä. RINNA pääsi hommiin. Ensiksi tehtiin paikallaanolot, muutaman minuutin makuu ja istuminen pariminuuttisena. Maahan koira meni huonosti, joten korjuutin sen. Muuten makuu oli hyvä, samoin istuminen oli hyvä. Sitten työsteltiin seuraamista, lähinnä käännöksiä ja askeleita. Lisäksi otin jääviä mukaan. Maahanmeno uudella tekniikalla toimii nyt käsimerkkimuistuksella seuruussakin, uusi seisominen sen sijaan ei ole edennyt vielä seuruuseen mukaan otettavaksi. Näiden työstämisen jälkeen koira ei enää osannut istua, mutta muistui sekin lopulta mieleen.

Pitkästä aikaa otettiin eteenmenoa. Varsinainen eteenmeno-osuus on koiralla muistissa. Se meneen vauhdikkaasti suoraan. Sen sijaan maahanmeno on joko hidas tai sitä ei tapahdu sekä seuraaminen on edistävää. Työstettiin nyt teeman mukaisesti etenkin sitä seuraamista. Tätä saapi vielä työstää lisääkin.

SARAKIN ehti hetkeksi kentälle. Otin sen heti seuraamaan, virettä oli muttei kuitenkaan äännellyt. Kaukotkin tehtiin, oli ok. Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin puun kierron kautta. Nekin oli pääosin ok. Merkkiä tehtiin ottamalla vauhtia kierrosta vastakkaisesta suunnasta. Sara tyksii näistä.

*

Sitten RINNAN aksoihin Purinalle. Teemana oli edelleen viskit ja jarrut.


Mun ohjaukseen vaikuttaa paljolti se mielentila, jossa jätän koiran lähtöön. Siksi lähdöistä pitää tehdä vieläkin varmemmat. Rinnan lähdössä pysymistä parantaa se, kun voin jättää sen rennosti lähtöön. Tätä työstettiin tänään lisää. Kävelytin koiraa ympäriinsä ja välillä jätin sitä istumaan. Rentouduttiin kummatkin, minä ja koira.

Varsinainen rata sujui yllättävän hyvin, kunhan vain se lähtö onnistui. Ohjaukset ja käskytykset vaan ajoissa, niin se sujuu. Putkijarrukäsky vaihtuu nyt pelkäksi pärinäksi. Sitä pitää vielä sisäänajaa. Hypyllä 11./14. ja muurilla oli rimat ja palikat välillä herkässä. Nämä on vaikeita hyppykulmia Rinnalle.

*

Sitten vielä SARAN EVL-kurssille ATD:n hallille. Sara aloitti eiliseen tapaan tehdyllä ohjatulla noudolla. Nyt ei ollut suunnissa ongelmia. Ruutuakin tehtiin eiliseen tyyliin mun ollessa selin. Sujui sekin. Ruutua tehtiin myös osana rataa, jossa ensin metallikapulan heitto ruudusta tulo linjalla olleen hypyn yli. Noudon sijasta merkille ja ruutuun lähetys, josta kutsu noutona ja hypyn kautta takaisin. Muuten sujui, mutta koira tuli esteen sivusta. Annoin käskytykset myöhässä tähän. Näissä kuunteluissa koiran vauhti saattaa hieman tippua, se kun joutuu keskittymään kuunteluun.

Zetasta tehtiin ensin pelkkää seuraamista. Ei äännähtelyjä, mutta kuitenkin liian vireistä. Tähän kokeiluun nyt koiran jättäminen. Jos ei tee siististi, niin joutuu vähäksi aikaa seisoskelemaan yksin. Tähän liitettäksi myös sormen heristys, jolla voi myöhemmin muistuttaa asiasta. Toimi ainakin toistaiseksi. Otettiin vielä jäävät asennotkin. Ne oli ok.

*

Lisäksi päivemmällä molemmat koirat teki terassitunnarit. RINNA teki kahteen kertaa ja kumpikin sujui. SARALLE omaksi laitoin kapulan sijaan metsän kepin sivummalle. Koira haisteli monet kerrat kapuloita läpi ennen kuin ymmärsi laajentaa ja löysi sitten kepinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti