perjantai 14. helmikuuta 2014

Kepe

Keskiviikkona käytiin Purinalla päiväsaikaan. RINNA aloitti hyppytekniikkatreenillä. Sitä tehdään aivan liian harvoin, hyihyi. Väleinä pidin medit, sillä ne on Saralle paremmat ja Rinnakin voi tehdä samoilla. Ensin tehtiin perussarjaa kuudella hypyllä joko putkesta vauhtia ottaen tai ilman. Lisäksi koira sai juosta sarjaa kapula suussaan. Kaikin tavoin koira meni hyvällä tekniikalla. Toisesta harjoitteesta tehtiin lähetykset joko muurin ja hypyn välistä kohti putkea tai okserin ja hypyn välistä muurille. Muurin suuntaan tehtiin myös kapula suussa. Kaikki edelleen hyvää. SARA teki samoja. Sillä oli alkuun tekniikka huonoa. Se parani, mutta kapula suussa meno ei ollut kertaakaan hyvää. Okserilla se haki ponnistuspaikkaa, muurin se selvitti hyvin.


Sitten tokoja. RINNA teki ruutua putkivauhdilla. Sen paikka ei edelleenkään ole siellä missä sen haluaisin olevan, mutta on jo parempi. Nyt koira tähtää aika keskelle ruutua, haluaisin sen olevan ruudun takaosassa. Tehtiin ruutuun menoa myös merkin kautta. Jostain syystä koira ei näissä lähtenyt ekasta käskystä liikkeelle. Varmuutta tähän kuvioon siis kaivataan lisää. Merkillä koira paikka oli aika hyvä, mutta siitäkin voisi kriteerit kertoa koiralle tarkemmin. Merkiltä ruutuun lähtiessä tulee helposti se haukku, joten tähän namit avuksi.

Luoksetulon pysäyksiä treenattiin myöskin putken kanssa. Toistoja vaan näihin, ei muu auta. Lopuksi otin vielä seuraamista. Koiralla oli tässä kiva asenne eikä ääniä päässyt.

SARAKIN tokoili. Tehtiin ruutuja putkesta ja merkillä erikseen vauhdikkuudesta palkaten. Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin putken kautta. Kaikki hyvin.

---

Torstaina SARANKIN aksoissa oli putkijarruja:


Ne toimi ihan hyvin. Ysin jälkeen piti tosin vähän hakea koiraa putkelta ja sen jälkeen ohjeistaa sille uusi suunta. Helposti koira meni huonolla linjalla keinulle ellen kertonut sille selvästi suunnasta. Kakstoista-kolmetoista esteillä toimi niistot, joista jatkoin matkaa rivakasti. Koira kääntyi hyvin. Mä vaan jaksan vielä ihmetella miten hyvin se kääntyy, kun sitä vaan kääntää! 

Kokeiltiin ohjata Saraa myös kahdella ohjaajalla vuoron perään radalla. Hauskaa oli :D

---

Perjantaiksi oltiin vuokrattu tunniksi Agimesta porukalla koemaiseen treeniin. Pientä kiirettä ja stressiä oli ilmassa, ihan kuin kokeessakin :D Liikkeistä ensin tehtiin paikallaanolot ja sitten loput liikkeet kahdessa erässä. Mun koirat oli suoritusjärjestyksessä peräkkäin.

RINNA pääsi paikallaanoloihin. Istuminen oli hyvä. Maahanmenossa koira saisi mennä maahan näpsäkämmin ja makuun aikana koira oli lonkkautunut. Muuten oli hyvä. Tein kävelyhäiriön koirille.

Ekassa kehässä Rinna aloitti liikkeestä istumisella. Annoin koiran syödä nameja maasta ennen seuruuseen mukaanottoa. Seuraamisessa koira kulki vaan mukana, ei seurannut. Istuminen oli hyvä. Sitten varsinainen seuraaminen. Siinäkin namitin koiraa maahan ennen liikkeellelähtöä. Tässäkin koiran paikka ja kontakti eli, mutta mukana se kulki. Ei ääniä. Metallihyppynoudossa meno oli hyvä, paluu ravilla. Kaukoissa tehtiin vaihtosarjana m-i-m-i-m-i, joista kahteen vikaan istumiseen kaksoiskäskyt. 

Toinen kehä alkoi voittajan ruudulla. Rin haukahti lähdössä enkä antanut sen niin mennä. Oli ehkä neljäs kerta, kun se sai mennä. Se juoksi hyvin ruutuun hyvää paikkaan, mutta ennakoi maahanmenon. Palkkasin silti ruutuun. Luoksetulo tehtiin avona. Koira pysähtyi ihan hyvin, mutta valahti maahan. Korjauksen jälkeen loppu oli hyvä, ei törmännyt. Ohjatusta noudosta tehtiin vain merkki. Ekalla koira meni ohi, mutta korjauksella korjasi merkille. Otin vielä toisen lähetyksen, jolla se meni siistimmin merkille. Vikana vielä tunnari. Muuten hyvä, mutta koira pudotteli kapulaa mun jalkoihiin. Selvästi luovutuksen korjaaminen ei ole toiminut, päinvastoin. Lisää treeniä siihen, että se kantaa liikkeeksi asti.

Rinnan kanssa oli kivaa kehässä. Kaikesta kamaluudesta huolimatta olin tyytyväinen. Treeniä vaan lisää kaikkeen, niin kyllä se sitten joskus on hyvä ;)

SARA teki vain yksilöliikkeet. Se oli aika kivanoloinen, vaikka otinkin sen suoraan Rinnan jälkeen. Zetassa maassa se haisteli maata, josta huomautin. Vikalle suoralla alkoi painaminen. Yritin korjata sitä, mutta seisominen oli silti vino. Seuraamisessa ekassa liikkeellelähdössä komensin koiraa äänestä, muuten se oli hiljaa. Metallihyppynouto ja kaukot oli hyvät.

Toisessa kehässä ruutu oli hyvä. Luoksetulossa annoin koiralle namin virittelyn jälkeen ja vielä maahan, ei ääniä. Stoppi valui, mutta maahanmeno oli ihan ok. Ohjattu nouto oli hyvä. Tunnarissa koira haisteli suu auki, mutta siltikään ei koskenut muihin. Luovutukseen tullessa se puri kapulaa, lopetti käskystä. 

Saran kokonaisuus toimi hyvin, pidetään sitä yllä. Liikkeissä on vielä viilattavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti