perjantai 11. huhtikuuta 2014

Joka toinen

Treenattiin joka toinen päivä. Maanantaina oli ilmaisutreenit Heurekalla. RINNALLE otettiin haukut 9 kertaa maalimiehille. Kuusi ekaa ruualla ja vikat lelulla. Koira lähtee hyvin haukkuun, näissä missä ukko on jo näkyvillä koira alkaa jo haukkua matkalla. Haukku on katkonaista ja koira vilkuilee paljon edelleen minua, sitä huolettaa etten mene hukkaan. Jatkossa voisi enempi totuttaa koiraa mun liikkeeseen. Voisin enempi kävellä ja tehdä häiriöistä siinä maalimiehen ympärillä ennen kuin lähden kävelemään keskilinjan suuntaisesti koirasta poispäin. Koira myös vaihtaa helposti haukkupaikkaa. Sekin voi johtua mun silmälläpidosta. 

Lopuksi otin seuruusulkeiset parkkiksella. Ensin keskityin koiran paikkaan normaalivauhdissa. Sain monta kertaa kirjaimellisesti kaksin käsin siirtää koiraa taaksepäin ennen kuin oikea paikka pysyi. Sitten samaa juoksussa. Tähän ei tarvinnut niin montaa toistoa. Täyskäännökset vasempaan on kehittyneet.

*

Sitten oli SARAN EVL-kurssia. Sara teki ensin luoksetulon stoppia laudalla. Sitä sitten väännettiin. Tää kyllä tuo sitä mustavalkoisuutta, mutta toivottavasti jaksan vääntää riittävän pitkään. Kaukoissa rauhottelin koiran mielentilaa antamalla vihjeesta namin sekä myös alun maahanmenosta. Ekat setit oli hyviä. Sitten teetin setin pitkillä vaihdoilla ja koiralta pääsi sarjan loppupuolella äännähdys. Näihin en nyt ajatellut reagoida vielä muuten kuin yrittämällä ensin muuttaa koiran mielentilaa jo liikkeen alusta. Lopuksi vielä seuraamista. Oli aika kivaa. Käännöksiä pitää treenata. Oikeaan käännöksissä koira lähtee oikomaan ja samaa se yrittää varmpaan käännöksissäkin, jolloin koira päätyy väärälle puolelle. Näihin siis tarkkuutta. Lisäksi käännöksissä ja pysähdyksissä kontakti tippuu herkiten. 

---

Keskiviikkona oli esineitä ja ilmaisuja. Esineruutuna oli reilu puolikas ruutu kisakoosta. Esineitä Rinnalla oli neljä vierasta (luutu, nahkahanska, kurarukkanen ja joku pehmolelu), jotka oli laitettu ruutuun niin, etten minäkään tiennyt missä ne oli. Ensin koira juoksi ihan vaan juoksemisen ilosta ruudun reunoja myöten ympäri ja samalla se ylitti kaksi esinettä ilman reagointia niihin. Koira palasi kierroksen jälkeen lähetyskohtaan ja kiinnostui lähetyslinjan takana olleista tavaroista. Se jätti ne käskystä rauhaan ja palasi ruutuun. Sen jälkeen esineet nousi tyylillä lähetys per esine. Palkkaa koira sai tokasta namina ja vikasta lelun. Voitasiin palata hetkiseksi ruutukaistaleisiin yhdellä esineellä pakottaen koiran heti alusta asti töihin. Luovutukset oli tällä kertaa hyviä. Koiran tullessa vinosta kulmasta se ei osannut tulla suorasti eteen. Tässähän sillä ei olisi väliä, mutta noutoja ajatellen voisi treenata näitä. Hallinta kaikin puolin oli Rinnaksi ok.

Haukkuilmaisuissa jatkettiin siitä mihin maanantaina jäätiin. Nyt koira sai viisi maalimiestä, neljällä ekalla purkit ja vikalla lelu. Rin lähtee rytmittämään haukkua paremmin maalimiehen kehuessa koiraa samalla. Silloin koira kestää paremmin ilman vilkuiluja. Edelleenkin kuitenkin mun liikkuminen koiran takana on vielä liikaa. Maalimiehen ollessa passiivisena Rin saattaa jättää sen ja lähteä muualle :p 

---

Perjantaina treenattiin jälleen Inkan ja Erikan kanssa jälkiä Vaakkoissa. Inka teki pyynnöstä Rinnalle hankalan jäljen. Jäljellä oli pituutta 700 metriä ja keppejä oli kuusi. Se vanheni puolisen toista tuntia. Jana oli ok. Kepeistä eka oli pian jäljen noston jälkeen ja koira malttoi pysähtyä sillä. Seuraavat kepit oli kivikoissa tai kivien päällä. Muutenkin Inka oli mennyt useasti kivien päältä. Näissä koira ei aina seurannut täysin jälkeä ja saattoi mennä kiven vierestäkin. Yksi keppi jäi näin. Yksi keppi oli varvikossa ja sen koira malttoi paikallistaa. Eka hukka tuli jäljen tehtyä kulma metsätietä myöten. Oltiin aiemmin kuljettu tätä tietä pitkin ja varmasti se sekoitti koiraa. Se haki jälkeä vahingossa palaten takaisin ja saaden nostettua jälki uudestaan kulmasta. Tällasta lisää, jäljestä pitää pitää parempaa huolta!

Toinen hukka tuli ihan lopussa, jossa jälki meni hiekkakuopalla. Ennen keppiä oli risukasa ja siinä koira kääntyikin ympäri ja lähti etsimään jälkeä muualta. Se palasi omia jälkiään hiekkakuopan reunaa pitkin ylös ja sen jälkeen etsi jälkeä sieltä. Lopulta se lähti jälleen laskeutumaan reunaa myöten takaisin. Se empi pitkään ennen sitä, varmaankin oltiin sotkettu upottava hiekka vaikeaksi siinä edestakaisin kiipeillessä. Lopulta siis koira kuitenkin palasi takaisin risukasalle ja sitten ylitti sen löytäen vikankin kepin. Kaikin puolin hauskan haastava treeni.

Sitten vielä viestiä Luukissa. Rinnalle tehtiin tällä kertaa jäyniä. Rinna juoksi B-A-C-A-D-A-E-A. Ekan lähetyksen tein heti, kun näköyhteyttä ei enää A:lle ollut. C:lle tein 50 metrin jälkeä sekä D:lle ja E:lle kumpaankin 100 metriä. Pisteillä piilouduin koiralta. Ekalla se löysi mut helposti, mutta kahdella seuraavalla juoksi ensin ohi ja joutui sitten tosissaan etsimään. Tästä koira tuntui vähän huolestuvan. Vikalla lähetyksellä se palasi hetken kuluttua takasin, lähti kyllä toruista liikkelle ja A:lla se oli ollut normaalia levottomampi selä varastanut lähdöissä. Seuraavaksi treeniksi joku helppo pätkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti