keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Päänsisäisiä


SARA kävi viime viikolla lääkärissä. Se käyttäytyi aina pissaamisen jälkeen oudosti, jäykisteli ja venytteli. Muuten koira oli normaali. Kuulemma ei ois tarvinnut kuin seurata, mutta koska koirat oli menossa pääsiäiseksi hoitoon, niin halusin tarkistuttaa koiran. Sara oli yleistarkastuksessa normaali eikä anaaleistakaan ollut vaivaa. Virtsanäytteessä oli verta (juoksu) ja pH oli hieman koholla (voi johtua juoksusta). Näytteestä tehtiin vielä viljely. Muutaman päivän päästä viljelyssä oli kasvustoa, mutta antibiootteja ei aloitettu, sillä koiran oireet oli loppuneet. Sen sijasta otettiin uusintanäyte. Siinä oli vain vähän valkosoluja, eli tauti parani itsekseen. Virtsassa ei ollut enää verta (juoksu loppu) ja pH:kin oli normaali.


Tänään koirilla oli fyssariaika Petralle Aistiin. Saralla oli oikealla puolen tokojumit. RINNALLA oli tukkoisuutta vähemmän kuin ennen. Se alkanee käytökseltään aikuistua :)

Painot: Sara 15,5 kg ja Rinna 15,4 kg.


Treenattu on lämpimässä säässä. Maanantaina käytiin Pipsalla Sipoossa ja samalla Pipsa opasti EK-juttuja. Laitettiin jäljet vahenemaan ja tehtiin ensiksi pudotettua noutoa lelulla noin satana metrinä. Musti teki ensin. Vuorollansa Rinna lähti hyvin, mutta kun sitä ei kuulunut takaisin, niin lähdin katsomaan. Ei tarvinnut montaa metriä palata, kun löysin sen seisoskelemasta. Käskin sitä uudestaan ja nyt lelu löytyi. Näitähän ei ole tehty aikoihin ja nyt on ollut paljon samankaltaisesti alkavia treenejä, ettei ihmekään jos koira ei tiennyt heti mitä oli tekemässä. Lisäksi virittelyt meni pieleen, kun mun piti ennen lähetystä ajaa käärme pois kulkulinjalta :p

Sitten tarkkuusruutua. Musti tässäkin ensin. Rinnalle piilotettiin prikkaa kahteen kertaan koiran nähden. Se löytyi kummallakin kertaa, mutta ilmaisua pitää treenata vielä. Haluan koiran ilmaisevan esineen maahanmenolla, tällä hetkellä Rinna haluaa tuoda sen. Tehtiinkin erikseen muutama maahanmeno.

Jäljet ehti vanheta puolisen toista tuntia. Rinnalla oli jälleen janat teemana. Jälki nostettiin kolmesta kohtaa ja vikalta koira sai jatkaa muutaman sata metriä. Janojen pituudet oli n. 20-50 m. Janoilta oli palkkana purkit. Janat oli hyviä! Ekassa ei mitään ongelmaa, toisessa ei siinäkään vaikka liina kiristyi. Kolmannessa liinan kiristymisestä koira lähti vähän mutkittelemaan, mutta eteni kuitenkin suht suoraan ja löysi jäljelle. Jäljestäminen sen sijaan oli vähän haahuilua. Kepit kuitenkin löytyi.


Illalla oli SARAN EVL-kurssia, paikalla vain Eevan mun lisäksi. Ensin Sara teki hyppynoutoa metallilla. Jostain syystä metallin nosto ja pitäminen oli huonoa. Tehtiin sitten metallinoutoa hetsattuna ja hyppynoutoa puukapulalla. Ok oli näin. Sitten ruutua Eevan samalla Gimmalle kapulaa heittäessä. Oli häiriöksi. Näitä pitäisi tehdä lisää. Vaikka kapulaa heitellään, niin silti pitäisi kuunnella. Merkkiä tehtiin erikseen pallopalkalla ja ruutuun menoa erikseen hetsattuna. Hyvin tehty näin. Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin taas laudan avulla, nyt stopin lisäksi maahanmenojakin. Oli hyviä ja huonoja. Jatketaan treeniä. Seuraamista tehtiin ensiksi pitkästi, aikaa ottaen 3,5 min. Paljon oli hidasta. Saran seuraaminen parani loppua kohden, sillä alun lievä edistäminen korjautui :p Ei yhtään ääntä, mutta yksi perusasento jäi koiralta telemättä. Zetan asentoja tehtiin erikseen. Näitä pitäisi vaan muistaa ylläpitää. Kaukot tehtiin lopuksi ja ne oli hyvät. 

Tiistaina aamulla tokoiltiin lyhyesti Päivin kanssa lähikentällä. Sara jatkoi edellispäiväisillä. Eli työstettiin ensin luoksetulon pysäytyksiä. Stoppi parani treenillä, mutta maahanmenoihin ei tämä tyyli ehkä auta? Jääviä muisteltiin myös. RINNA teki seuraamista namilla suusta palkaten. Ja on se vaan parempi näin. Tätä pitää nyt tehdä paljon! Jääviä tehtiin erikseen. Nyt myös juoksusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti