lauantai 26. huhtikuuta 2014

Totototokokokoko

Tänään oli kauden viimeinen karsintakoe SARALLA. Se pidettiin HSKH:n järkkäämänä Vuokkosilla ja tuomareina oli Carina Savender-Ranne ja Pirkko Bellaoui. Ensin Pirkko tuomaroi ruudun, metallihyppynoudon ja seuraamisen, sitten Carina loput yksilöliikkeet ja lopuksi Pirkko vielä paikallaanolot. Kommentit saatiin jälleen kirjallisina.

Ruutu   6 ½
Hidas reagoiminen stoppiin ruudussa ja kaksoiskäskyllä hitaasti maahan.

Metallihyppynouto   9 ½
Hieman vino perusasento.

Seuraaminen   7 ½
Sara teki vinoja perusasentoja, mutta aika kivasti se korjaili niitä itse. Asennot vaan pitäisi olla kerralla suoria. Käännöksissä autoin koiraa, jottei se vaan olisi pyörähtänyt taas toiselle puolen. Näistä miinusta. Käännös vasempaan pysähdyksellä oli silti huono. Lisäksi peruutus ei edelleenkään onnistu koiralta rintamasuunnan mukaisesti. Paristi ääntä, muttei tuomari kuullut.

 
Luoksetulo   6
Hitaat pysähtymiset ja pieni törmäys lopussa sekä vino perusasento.

Kaukot   9
Tepsuttelee asentoja vaihtaessaan, mutta muuten tosi hyvät!

Tunnari   8 ½
Töni kuonolla kapuloita.

Ohjattu noutaminen   8 ½
Rokotus merkin ennakoimisesta. Lisäksi vino luovutusasento.

Zeta   7 ½
Sara kiljaisi liikkeellelähdössä :p Lisäksi seuraaminen oli liian tiivistä. Mun makuun myös asennot voisi olla ripeämmät, mutta ne oli sentäs suorat!


Paikalla makaaminen   7
Hidas maahanmeno ja sivullenousu. Lisäksi lonkan kääntö.

Paikalla istuminen   10 
:) 

Tulos: EVL2, 254,5 p. ja sijoitus 10./22.

Ekaan kehään ei menty koiran kanssa yhdessä. Sara teki varmaankin parhaansa tämän suhteen, mutta oma mielentila ei ollut hyvä. Jännittikin. Toisessa kehässä onnistuin olemaan rennompi ja jossei näkynyt, niin aikakin se tuntui ;)

Kokeeseen valmistautuminen oli heikkoa. En vain jotenkin saanut aikaiseksi koe mielessä treenaamista. Perjantaina käytiin Tiinan kanssa lähikentällä treenailemassa. Sara pääsi tekemään vähän seuraamista, jääviä ja kaukot. Seuraaminen hajoaa heti, jos sitä ei treenaa ajatuksella säännöllisesti. Siinä on siis edelleen työstettävää etenkin paikan suhteen, ei saisi painaa eikä edistää. Nämä aiheuttaa helposti myös jäävissä ongelmia. Kaukot oli sentään hyvät. Kotona Sara teki vielä terassilla tunnaria. Ekassa oikea oli muissa kapuloissa kiinni muiden kapuloiden alla. Malttia ei koiralla ollut etsiä kunnolla, vaan se nosti vasta kolmannella kerralla oikean. Muut oli siitä vierestä otettuja. Ei tästä palkkaa. Tehtiin uusiksi, tällä kertaa kapulat toisistaan irrallaan. Koira osasi. Sitten palkkausta pelkästä haistelusta ja vielä yksi tunnari, jossa oikea kapula oli kaunana muista. Koira haisteli hyvin muita kapuloita ennen kuin laajensi etsintäaluettaan ja löysi oikean.

RINNAKIN teki kenttätreeneissä seuraamista namilla suusta palkaten. Tiina naksutteli palkkauskohdat. Koira tekee kyllä töitä, mutta saisi olla vielä aktiivisempi. Ehkä parempi palkka apuun? Koiralta voisi vaatia enempi ja korostaa koiran vastuuta kääntymällä eri suuntaan, mikäli koiran keskittyminen herpaantuu. Tehtiin lisäksi ihan vain perusasennossa häiriköintiä ja menipä huonosti! Nämä pitää ottaa jälleen ohjelmistoon. Jääviä tehtiin vielä. Kyllä ne sieltä joskus valmistuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti