sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Viikonloppua

Lauantaina käytiin Tiinan kanssa tekemässä jälkitreeniä Kattilajärvellä. RINNA treenasi janoja. Tiina teki koiralle jäljen, jossa oli kolme nostokohtaa ja vikalta jälkeä jatkettiin pari sataa metriä kepille. Janat oli n. 20-40 m ja niistä purkkiruokapalkka. Jälki sai vanheta pari tuntia.

Ekalla koira nosti harhajälkeä, mutta jätti hyviin sen uudella lähetyksellä. Toisella vauhtia oli niin paljon, että koira meni jäljestä hieman yli. Se itse palasi jäljelle ja nosti sen. Kolmas oli kaikin puolin hyvä. Loppujälkikin oli hyvää ja keppi löytyi.

---

Sunnuntaina aamusta tottisteltiin Eevan kanssa Talissa vesisateessa. Rinna oli ekana makuussa. Se oli hyvin siihen asti, kunnes Gimma juoksi eteenmenoa. Siinä Rin nousi istumaan. Paukut oli ok.

Seuraaminen on edelleen ihan kamalaa. Se kulkee vierellä, mutta ei tee aktiivisen näköisesti töitä. Nyt kun mulla on keinot puuttua edistämiseen ja ääntelyyn, niin voisin varmaan alkaa nostattamaan sitä lelupalkalla. Ekaan laukaukseen koira reagoi liikuttamalla korvia, toiseen ei enää. Noutoja otettiin ensin matalalla A-esteellä. Hyviä hakuja, myös hieman vinoista heitoista. Mutta luovutuksen Neiti Hienohelma oisi halunnut tehdä ravassa seisten! No sitä ei sallittu. Tasamaanoudossa alkoi kierrokset nousta ja sivulla olo heittäessä oli vaikeaa. Tämä treeniin. Nyt koira sai syödä nameja maasta ennen käskyä ja se oli ok. Kakskiloinen kapula ei ollut ongelmana. Lopppuun eteenmeno. Siinä vihjeestä koiran vire nousee ja seuruussa se alkaa edistää. Itse meno valmiiksi viedylle lelulle oli ok.

Hallinta noin muuten oli parempaa. Vielä siinäkin on töitä, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa. Ilmottautuminen oli kontaktin tippuilua lukuunottamatta hyvä. Paikkamakuuseen vienti oli ok, samoin kapuloiden haku telineestä.

*

Sen jälkeen sitten Korsoon esine- ja ilmaisutreeneihin. Rinnalle tehtiin esineruuduksi kaistale, jossa oli yksi esine keskellä. Ihan siksi, että saisin puututtua sen juoksenteluun. No ei auttanut, vaan koira juoksi rundia siltikin lähetyksellä. Kutsuin sen pois ja sama toistui monesti. Lopulta koira alkoi tehdä töitä ja viitsi hakea esineen. Otettiin toinen koira väliin ja sitten Rinna uusiksi. Nyt esine piilotettiin ruutuun koiran nähden. Tämä oli ok. Sitten piilotus koiran näkemättä ja taas koira lähti vaan juoksemaan. Kutsuin pois ja toistolla se alkoi taas tekemään jo töitäkin. Jatkossa ruutusuikaletta tai kokonaista, mutta vain yhdellä piilotetulla esineellä sekä kunnon viritttelyt!

Rinna sai haukkua maalimiehille kuudesti, viidestä ruokapalkka ja vikasta lelu. Nyt koira aloitti haukkumaan hyvin, mutta sitten se alkaa sen vilkuilun ja haukkumisesta tulee katkonaista. Se ei edelleenkään kestä mun liikettä. Voitaisiin kuitenkin opettaa koira ensin haukkumaan sarjoja ja sitten vasta lisätä mun liikkuminen. 

*
 
Myöhemmin kyläiltiin Päivillä ja samalla reissulla treenattin Huhmarin koululla. SARA teki luoksetulon stoppia laudalla. Suurin osa toistoista oli hyviä! Sitten tehtiin ruutua. Ensin Päivi huitoi ruudun takana. Ekalla Sara otti häiriötä ja lähti ihan eri suuntaan. Otti vissiin huitomiset ohjeistuksena :p Seuraavilla ei enää haitannut. Sitten ruutua lähempää Päivin houkutellessa koiraa pois nameilla. Olipa vaikeeta! Toiselta puolen oli vaikeempaan kuin toiselta, mutta lopulta saatiin onnistumaan. Näitä lisää!

RINNA teki vähän seuraamista lelupalkalla. Oli paljon parempaa. Äänten kanssa pitää vaan olla tiukkana. Koira pystyy kyllä tekemään äänettäkin töitä, kun vaan sitä vaatii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti