tiistai 14. huhtikuuta 2015

Maanantain epäangstit

Maanantaina kuokittiin DOTIN kanssa Mervin kurssilla. Dotin kanssa on tehty vähän tokoa, mulla vaan puuttuu vielä tokotatsi sen kanssa tekemiseen. Alussa ja väleissä leikitin koiraa lelulla ja koira leikki Dooksi ihan hyvin.

Kurssikerralla tehtiin ensin maahanmenoja eri asennoista paikallaan ja liikkeestä. Yllätyin, kun Dot osasi tehdä nopsiakin maahanmenoja liikkeestä minun peruutellessa. Tapaa pitää vielä vahvistaa. Makuuta tein myös paikkamakuuna. Kävin piilossa hetkisen pylvään takana, palkkailin kuitenkin useasti. Seuraamista tehtiin namien kanssa. Tässä ei treenin puutteessa olla menty yhtään eteenpäin, enemmänkin taaksepäin, sillä penne edistäisi mielellään :p Tehtiin täyskäännöksiä sekä muutakin takapään käyttöä korokkeella pyörien. Lisäksi ehdin tehdä 2on2offin tarjontaa. Kurssilla tehtiin myös namista luopumista, jonka Dot osasi pienen muistuttelun myötä. Doo väistää namia. Eli namia tyrkyttämällä voin liikuttaa koiraa. Nyt peruuteltiin siten ja tällä kertaa koira osasi peruuttaa. Loppuun tehtiin merkin kiertoa. Tätäkin pitäisi työstää eteenpäin. Tällä hetkellä ei ole muutamaa metriä enempää etäisyyttä merkkiin. Lisäksi suunnan erottelukaan ei toimi vielä.

Illemmalla RINNAN aksoissa oli kaikki katastrofin ainekset ilmassa, kun tehtiin aika suoraviivaista rataa ja koiran kierrokset oli kaakossa muutaman viikon agitauon jälkeen. Koira kuitenkin kierroksistaan huolimatta ohjautui loogisesti.

HAU:n tokoissa prässäsin SARAA. Pitäisi tehdä kunnon treenisuunnitelmat SM-kisoja ajatellen. Aluksi tein häiriöitä koiran maatessa pää maassa. Juoksin koirasta poispäin ja sitten ulos hallista, kuljin ovesta koiran takana ja kiipesin koiran takana olevalle parvelle kolistelemaan sekä tein muutakin häiriötä koiran takana. Vaikeinta Saralle on mun poistuminen. Näissä tapahtuneista virheistä (pään nostoista) se selvästi paineistui, mutta pääsi kuitenkin ihan hyvin yli siitä. Loppuun otettiin ryhmäpaikallaanolot. Sara teki makuun kahdesti lyhyesti ja helppona.

Seuraamisessa jatkoin siitä mihin viimeksi jäätiin. Eli tehtiin askeleen parin seuraamisia monilla pysähdyksillä. Tämä on poistanut Saran edistämistä hyvin. Toinen työstettävä oli ainiainen ääntely. Saran ääntely johtuu paljolti liian suuresta palkan odotuksesta. Nyt kehuin koiraa isosti ja otin sen heti taas hommiin ilman konkreettista palkkaa. Näissä tuli ääntä herkästi. Äänistä laitoin koiran maihin ja otin sen sieltä hetken kuluttua lennosta seuraamaan. Näin päästiin ääntelystä ylitse eikä jääty junnaamaan siihen.

Jääviä tehtiin lähinnä mun peruuttaessa. Näin päin jatketaan nyt jonkin aikaa tekniikkaa työstäen. Seisomista ja maahanmenoa työstetään samoilla menetelmillä kuin ennenkin, istumista nopeutti nyt namin avulla koiran äkkipysäyttäminen. Tunnareita tehtiin jokunen mun istuskellessa kapuloiden vieressä. Tunnareita saisi tehdä paljon, että mielentila siinä rauhottuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti