sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Yksi päivä, neljät treenit

Päivä alkoi viestittelyllä. Jäin A-pisteelle tekemään käpylehmiä Inkan ollessa etenevänä. RINNA juoksi välit: B-A (500 m), A-C (500+100 m) ja C-A (600 m). Rinna juoksi välit hyvin. Myös lähdöt oli hyviä, kuuntelutreeni on auttanut tässäkin.

Sitten oli tokojoukkueen treenit kehätreenit kolmella kehällä Talissa. Ensin tehtiin paikallaanolot. SARA istui hyvin, mutta makuussa pää nousi taas. Ekan ehdin korjauttaa, tokolla kertaa koira korjasi itse päänsä takaisin maahan. Kolmannen kerran pää nousi mun kävellessä koiraa kohden. Sara kesti nyt korjaukset hyvin eikä paineistunut niistä.

Yksilöliikkeistä Sara teki suurimman osan. Se sai tällä kertaa paljon palloa palkaksi. Ekana luoksetulo, jossa namitin koiran jätössä. Pysäytykset oli Saraksi hyvät, joten palloa tuli maahanpysäytyksestä. Ohjatussa noudossa koira sai pallon paluuvauhdista. Tunnarissa myös. Metallihyppynoudossa kapulassa oli kapea otekohta ja se sai Saran hidastelemaan perusasentoon tulossa. Ei palkkaa tästä. Zetaa tehtiin ilmas asentoja. Sara ei reagoinut liikkurin käskytyksiin, mutta seuruu oli edelleen normaalia tiiviimpää, etenkin alussa. Sarppa sai palkkaa yllärinä kesken seuruun. Vikaan liikkeeseen ruutuun mennessä Sara oli jo juoksennellut paljon pallon kanssa. Merkille ja ruutuun meno olikin sitten vähän ponneton. Kuuntelu oli hyvää. Pysäytin koiran ruutuun ja käskin sen ensin istumaan ennen maahanmenoa. Lopuksi vielä työstettiin vauhtia merkkeihin ja ruutuihin.

Seuraavaksi jatkui Saran tanssikurssi. Viime kerralla aloitetuista tempuista peruutus seinälle onnistui nyt vähitellen kulmaa vaikeuttaen pystysuoraan jo :) Kuonon huitaisuunkin saatiin paljon onnistumisia, mutta temppu ei vielä toimi ilman teippiä. Kerrattiin myös kuppiin menoa. Saralle on tämä aikoinaan opetettu, mutta koira ei näköjään mahdu enää yhtä pieniin kuppeihin :p


Uusina temppuina aloitettiin tassujen laittaminen mun kenkien päälle koiran ollessa jalkojen välissä. Sain jo aika helpolla houkuteltua Saran laittamaan tassunsa kengille. Vähän kokeiltiin myös kurkkaamistemppua, jossa koira laittaa etujalat käsivarrelle ja kurkkaa sitten käsivarren alta.

Illalla oli vielä DOTIN temppukurssia. Tällä kertaa peruuteltiin suoraan ja käännöksiä tehden. Doo ei osaa enää peruuttaa :p Tarttee taas muistutella sille se. Lisäksi oli väärinpäin olevalla vadilla pyörimistä, vatiin menoa ja tassukosketusta väärinpäin olevaan sankoon. Nämä hoitui Doolta. Lopuksi vielä kierräteltiin koiria merkkejä ympäri. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti