lauantai 18. huhtikuuta 2015

Tope

Torstaina SARAN aksoissa:


Rata näytti olevan täynnä ansakohtia, mutta loppujen lopuksi radan vaikein kohta oli 9.-11. Mulla jäi helposti rintamasuunta liian pitkäksi aikaa osoittamaan ysiin, jolloin koira hyppäsi pitkälle eteen. Kokeilin eri ohjauskia ja paras oli jaakotus ja sen perään valssaus.

---

Perjantaina maastouduttiin Inkan kanssa. Juoksutettiin ensin isoille viestiä. RINNA juoksi A-B (500 m), B-A (500 m), A-C (1000 m) ja C-A (1000 m). B- ja C-pisteillä koira kävi vain syömässä palkkansa ja sai sitten komennuksen jo lähteä takaisin. Vikalle matkalle koira oli tarvinnut kaksi käskyä lähteäkseen. Tehtiin myös kauden eka esinetreeni. Tallottiin n. 10 x 30 m kokoinen kaistale, johon etuosaan laitetiin Rinnalle pallo esineeksi. Rinna teki hyvin töitä, paikallisti esineen ja toi sen. Ja sitten se tajusi esineen olevan pallo ja alkoi leikkiä sillä :p

Penskat teki myöskin viestiä ja esineitä. Viestinä juoksutettiin DOTIA meidän väliä siten, että Inka etenevänä päänä juoksi hetsaten välit ja vika lähetys oli jo ilman näköyhteyttä. Doo paineli hyvin! Esineruututreeni oli Dotin ensimmäinen. Treeni tehtiin hajunhakuna. Esine vietiin tallottulle alueelle pennun sitä näkemättä ja sitten pentu sai lähteä hihnassa lenkkeilemään alueelle. Dot huomasi esineen ja palkkasin sitä kaikesta reagoinnista siihen. Tästä on hyvä jatkaa.

Illemmalla vielä käytiin piirin vapaavuorolla treenaamassa aksa- ja tokojuttuja. Dot sai ensin leikkiä. Dot repii hyvin, mutta sen voitettua lelun lelu menettää merkityksensä. Kuitenkin kuolleelle lelulle pentu lähtee hyvin. D leikki hetkisen nyt ihan hyvin, mutta sitten taas hajut vei. Sain vielä pennun leikkimoodiin ja tehtiin parit putket lelupalkalla. Vaihdettiin palkka ruoaksi. Dot teki ensin hyppytekniikkana perussarjan (välit 5 ft) jälkeen ekaa kertaa etäisyyden arviointia. Viimeisen hypyn etäisyys eteni 5-7-8-9-10-7-5 ft. Kymppiin asti pentu meni yhdellä laukalla. Dot ei oikein kunnioita speed bumpeja. Ihan perussarjaakin tehdessä se juoksee välillä niiden päältä. Ehkä se on kokemuksen puutetta vielä tai sitten pitäisi vaihtaa jo mataliin rimoihin. Lisäksi Doo sai tarjoilla kontakteilla 2on2offeja. Keskityttiin nyt suoriin asentoihin ja palkkailin vain kun koira tarjosi suoraa asentoa. Pystyin nyt itse olen hieman vinosti koiraan nähden. Kiertojakin tehtiin tolpilla.

Tokon puolelta työstettiin seuraamista. Sitä tulee tehtyä ihan liian vähän eikä edistystä tapahdu :/ Seuraaminen liikkeenä on Dotille myyty väärin. Nytkin se saattoi kesken treenin rynnätä kontaktille tarjoamaan sitä. Seuraaminen aloitettiin perusasentotreeneillä vadin kanssa koiran tarjoamana. Sitten siirryttiin namiseuraamiseen. Dotille sopii todella hyvin tarjonnan kautta tehty treenaaminen, joten vaihdetaan tässäkin nyt takaisin siihen lähestymistyyliin. Lopuksi tehtiin vielä paikallaanolot häirittyinä maaten, istuen ja seisten. Doo meinasi ensin lähteä mukaan, kun juoksin sen ohi. Parin erheen jälkeen se pysyi. Seisominen on kaikkein vähiten treenattu ja siksikin heikoin. Tassut liikahtaa helposti, kun kierrän koiraa ympäri eikä mun kärsi nostaa käsiä, sillä pentu istahtaa silloin.

SARAKIN sai mennä perussarjaa. Sekään ei kunnioita speed bumpeja :p Sitten työstettiin samoja asioita kuin nyt viime aikoina muutenkin tokon parissa. Eli seuraamista, jääviä, kaukoja ja tunnareita. Kaukoissa Sara pitää oikean takajalan paikoillaan vasemman tasapainottaessa. Aikeena olisi yrittää saada toinenkin takajalka pysymään kokonaan paikoillaan. Halliolosuhteissa vaikutti ainakin mahdottomalta koiran sätätessä :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti